Η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου & ο βασιλιάς της γιορτάζουν 22 χρόνια γάμου: Βίντεο από την λαμπερή τελετή το 1999 (φωτό)

Έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά

Την 22η επέτειο του γάμου τους γιορτάζουν ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, με το παλάτι να δημοσιεύει με την αφορμή αυτή, μια φωτογραφία τους στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Στην εικόνα βλέπουμε τον 61χρονο μονάρχη να ποζάρει μαζί με την 48χρονη σζύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, η οποία φορά ένα όμορφο φούξια φόρεμα και έχει γυρίσει τρυφερά προς το μέρος του.  Ο βασιλιάς και η βασίλισσα γιορτάζουν την 22η επέτειο του γάμου τους σήμερα. Σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές» αναφέρεται στο σχετικό post.

Το μεγαλύτερο παιδί του Βασιλιά Αλβέρτου Β΄ και της Βασίλισσας Πάολας του Βελγίου παντρεύτηκε την Ματθίλδη ντ Ουντεκέμ ντ Ακόζ, κόρη Βαλλώνου κόμη, απόγονο βελγικών και πολωνικών αριστοκρατικών οικογενειών, στις 4 Δεκεμβρίου του 1999 στις Βρυξέλλες.

Πλέον έχουν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά με την πριγκίπισσα Ελισάβετ (γενν. 25 Οκτωβρίου 2001) να είναι η μεγάλη τους κόρη και διάδοχος του θρόνου. Ακολουθούν ο πρίγκιπας Γαβριήλ ( 20 Αυγούστου 2003), ο πρίγκιπας Εμμανουήλ (4 Οκτωβρίου 2005) και η πριγκίπισσα Ελεονώρα (16 Απριλίου 2008).

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1960 στις Βρυξέλλες. Ανάδοχοι στη βάπτισή του ήταν ο παππούς του Βασιλιάς Λεοπόλδος Γ΄ και η γιαγιά του Λουίζα Γκαζέλι.

Τα έτη 1978-1981 ο Φίλιππος φοιτούσε στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Βελγίου, στην οποία στις 26 Σεπτεμβρίου 1980 ορκίστηκε ως ανθυπολοχαγός. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, από το οποίο αποφοίτησε το 1985 με μάστερ στις πολιτικές επιστήμες.

Έπειτα υπηρέτησε ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις του Βελγίου ως αλεξιπτωτιστής και καταδρομέας. Το 1989 παρευρέθηκε σε μια σειρά από ειδικές συνεδριάσεις στο Βασιλικό Ινστιτούτο Ανώτερης Άμυνας. Τον ίδιο χρόνο ανήλθε στο βαθμό του συνταγματάρχη. Στις 25 Μαρτίου 2001 απέκτησε το βαθμό του υποστράτηγου στο Βελγικό Στρατό Ξηράς, του υποπτέραρχου στη Βελγική Πολεμική Αεροπορία και του υποναυάρχου στο Βελγικό Πολεμικό Ναυτικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Η Ματθίλδη γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1973 στην πόλη Υκλ του Βελγίου. Οι γονείς της Πατρίκιος ντ Ουντεκέμ ντ Ακόζ και Άννα Μαρία Κομορόβσκα ήταν μέλη αριστοκρατικών οικογενειών. Μεγάλωσε στο κάστρο της οικογένειας στο Μπαστόν. Έχει τέσσερα μικρότερα αδέλφια, την Μαρία-Αλίκη, την Ελισάβετ, την Έλενα και τον Κάρολο-Ερρίκο.

Με το γάμο της με τον τότε Πρίγκιπα Φίλιππο του Βελγίου, το 1999, ο Βασιλιάς Αλβέρτος Β΄ αναβάθμισε την οικογένεια ντ Ουντεκέμ ντ Ακόζ από βαρονική σε κομική.

Η Ματθίλδη ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευσή της στις Βρυξέλλες. Το 1994 απέκτησε το δίπλωμά της στη λογοθεραπεία και έπειτα εργάστηκε σε λογοθεραπευτικό κέντρο από το 1995 ως το 1999. Επίσης, έχει σπουδάσει ψυχολογία. Μιλάει Γαλλικά, Ολλανδικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ