Άκης Πετρετζίκης: Υπέροχα Muffins με κρέμα κάστανο - Ότι πιο λαχταριστό έχετε φάει

Πρέπει να τα φτιάξετε οπωσδήποτε... 

Συστατικά

Για τα muffins

200 γρ.  βούτυρο, λιωμένο

200 γρ.  ζάχαρη καστανή

2  αβγά, μεσαία

1/2 κ.γ.  τζίντζερ

1/2 κ.γ.  μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ.  κανέλα

1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας

350 γρ.  γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ.  βρόμη, τριμμένη

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

1 πρέζα αλάτι

200 γρ.  κάστανα, βρασμένα

  ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα κάστανο

400 γρ.  κάστανα, βρασμένα

150 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

500 γρ.  νερό

1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  ζάχαρη άχνη

  κας-κας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τα muffins

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρόμη, τη σόδα, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα για muffin με 12 θέσεις που έχουμε βάλει ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα κάστανο

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κάστανα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη κορνέ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Στολίζουμε τα muffin με την κρέμα κάστανο και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και τα κας κας.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ