Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ρένα Κουβελιώτη για την απώλεια μνήμης: Έχω ολιγόλεπτες κρίσεις, τότε δεν θυμάμαι - κομμάτι της έγνοιας μου ο γιος μου (βίντεο)

Ακόμα μίλησε για το βιβλίο της «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;»

Η δημοσιογράφος, Ρένα Κουβελιώτη, "άνοιξε την καρδιά" της στη «Super Katerina» και μοιράστηκε τα όσα της συμβαίνουν γύρω από το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την απώλεια μνήμης. Ακόμα μίλησε για το επερχόμενο βιβλίο «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

«Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητα. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας. Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητα. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας» είπε η Ρένα Κουβελιώτη.

Ακόμα πρόσθεσε: «Το 2015 είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπα ότι κάτι συμβαίνει στην αξονική. Έχω έναν πολύ ώριμο εγκέφαλο. Έκανα εξετάσεις, έχω έναν πολύ ιδιαίτερο εγκέφαλο. Δεν είναι η μνήμη το δυνατό μου σημείο. Είναι πιθανό να γίνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι και πιο πιθανό να βρούμε γρήγορα ένα φάρμακο και να φρενάρουμε την εξέλιξη της νόσου».

Κια συνέχισε: «Είμαι απόλυτα λειτουργική, κάποιες φορές έχω κρίσεις ολιγόλεπτες που τότε δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μόλις ηρεμήσω, τα θυμάμαι όλα, Όταν προέκυψε το πρόβλημα, η λογική που πάντα την είχα στο φτύσιμο, ήρθε και μου την έφερε. Όλες τις φορές που έχω χάσει τη μνήμη μου είμαι μόνη μου και όλες είμαι στο αυτοκίνητο και στη δουλειά. Τρομάζω, δεν είμαι βιωνική και στεναχωριέμαι, αλλά προσπαθώ να ηρεμήσω, να βρω την ταυτότητά μου και συνεχίζω».

Παράλληλα μίλησε για τον γιο της Χρήστο, τον οποίο μεγαλώνει μόνη της. «Για τον Χρήστο, τον γιο μου, είμαι και μαμά και μπαμπάς. Ένα μικρό κομμάτι της έγνοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο. Ξέρουν τα παιδιά ότι η μαμά έχει πρόβλημα με τη μνήμη και το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ.

Με έπιασε άγχος όταν το έμαθα μήπως δεν προλάβω να τους μιλήσω για κάποια πράγμα. Ξεκίνησα να γράφω σημειώσεις για να τις αφήσω στα παδιά και τελικά την ιδέα του βιβλίου μου την έδωσε η κόρη μου, η Ηλέκτρα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ