Κέιτ, Λετίσια, Λαγκάρντ, Φον ντερ Λάιεν, Καμάλα Χάρις «έγιναν» θύματα ενδοοικογενειακής βίας από Ιταλό καλλιτέχνη (φωτό)

Διάσημες γυναίκες με μελανιές και χτυπήματα στο πρόσωπο

Ως μέρος μιας εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, ο Ιταλός καλλιτέχνης και ακτιβιστής Alexsandro Palombo επεξεργάστηκε φωτογραφίες προσθέτοντας μώλωπες και σημάδια κακοποίησης στα πρόσωπα διάσιμων γυναικών όπως η Κέιτ Μίντλετον, η βασίλισσα Λετίσια και η Καμάλα Χάρις.

Σε μια προσπάθεια να τονιστεί η «αναποτελεσματικότητα του συστήματος υποστήριξης και προστασίας για τα θύματα», οι φωτογραφίες έφεραν την λεζάντα: «Τον ανέφερε. Αλλά κανείς δεν την πίστεψε – έμεινε μόνη, δεν προστατεύτηκε – δεν τον σταμάτησαν. Τελικά εκείνη σκοτώθηκε».

Photo: Instgram

«Γιατί μία γυναίκα να καταγγέλει τη βία εναντίον της, αν μετά από αυτήν την καταγγελία δεν προστατεύεται από τους θεσμούς και καταλήγει νεκρή; Πώς μπορεί μία γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς; Οι πολιτικοί καλούν τις γυναίκες να καταγγέλλουν, αλλά δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για να τις προστατεύσουν και να τις στηρίξουν.

Photo: Instgram

Ένα κράτος που δεν προστατεύει, αλλά αφήνει μόνες τος γυναίκες στα χέρια των βασανιστών τους γίνεται σιωπηρός συνεργός. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις εθελοντών, που με λίγα μέσα, προσπαθούν να στηρίξουν αυτά τα θύματα, αλλά αυτήν την ευθύνη πρέπει να την αναλάβει το κράτος, οι θεσμοί και οι πολιτικοί», γράφει ο καλλιτέχνης στο σχετικό post που έκανε στη σελίδα του στο Instagram.

Photo: Instgram

Πέρα από την Κέιτ Μίντλετον στην καμπάνια εμφανίζονται η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Photo: Instgram

Photo: Instgram

Όπως αναφέρει πάτνως το βρετανικό Marie Claire επικαλούμενο την Sun η βασιλική οικογένεια δεν γνώριζε ότι χρησιμοποιήθηκε η εικόνα της Δούκισσας για την συγκεκριμένη καμπάνια και το παλάτι δεν έχει δώσει κάποια απάντηση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ