Τζορτζ Καμπόσος: Made in Greece o νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας - πανηγύρισε με την ελληνική σημαία (βίντεο)

Μετά την τεράστια επιτυχία του αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του

Ο Ελληνοαυστραλός, Τζορτζ Καμπόσος, είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στη Lightweight κατηγορία της πυγμαχίας, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του επί του Αμερικανού, Τεόφιμο Λόπεζ στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν».

Ο ομογενής μποξέρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο φαβορί του αγώνα, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του φτάνοντας σε νοκ ντάουν επί του αντιπάλου του στον πρώτο γύρο. Τελικά η νίκη ήρθε με split decicion, που του χάρισε τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Λόπεζ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά την ήττα του απώλεσε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF), ενώ δήλωσε πως μπορεί να αλλάξει κατηγορία.

Ο μεγάλος νικητής μετά την τεράστια επιτυχία του αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του:

«Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου» ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πυγμάχος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του:

«Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό

Μάλιστα ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής τίμησε την Ελλάδα μετά το τέλος του αγώνα με τον ίδιο να πανηγυρίζει κρατώντας τόσο την σημαία της χώρας μας, όσο και της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ