Γροθιά στο στομάχι το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ για την βία κατά των γυναικών - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου) έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με τίτλο «Πίσω από κλειστές πόρτες» το συγκεκριμένο βίντεο περιλαμβάνει μαρτυρίες γυναικών και , αποτελεί γροθιά στο στομάχι.

«Άρχισε να διαφωνούμε και με χτύπησε. Έπεσα εκεί που είχα ράμματα από την καισαρική». «Μετά, έκλαιγε και το μετάνιωσε…Μετά όμως τον γάμο το θεώρησε τόσο δεδομένο ότι… του να ανήκω πια». «Μου είπε ότι θα έπρεπε να βγω στην πορνεία να εισπράττω χρήματα γι’ αυτόν ώστε να ανοίξει επιχείρηση. Του είχα »όχι»».

Αυτές είναι ορισμένες από τις μαρτυρίες χιλιάδων γυναικών που έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τους συντρόφους τους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το πρώτο δεκάμηνο του 2021 η Γραμμή SOS 15900 δέχθηκε πάνω από 7.809 κλήσεις (τη στιγμή που όλο το 2019 οι κλήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 6χιλ.) , εκ των οποίων οι 5.405 κλήσεις αφορούσαν σε περιστατικά βίας με τις 3.182 κλήσεις να αφορούν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στη συντριπτική του πλειονότητα οι γυναίκες ανέφεραν ως δράστη τον νυν ή πρώην σύζυγο ή σύντροφο.

Στις περιπτώσεις που οι γυναίκες καλούν στη γραμμή για ενημέρωση, αυτή αφορά κυρίως την ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται αλλά και νομικές συμβουλές. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις με τις γυναίκες να αναζητούν φιλοξενία ώστε να φύγουν από το περιβάλλον που βρίσκονται.

Δείτε εδώ τις οδηγίες και τις συμβουλές της ΕΛΑΣ για για θύματα προσβολής γενετήσιας ελευθερίας - αξιοπρέπειας (σεξουαλική κακοποίηση - παρενόχληση).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ