Story of the Day: Το γενεαλογικό δέντρο της Κέιτ Μίντλετον - Απόγονος του Πρώτου Προέδρου των ΗΠΑ & μακρινή ξαδέρφη της Μαντόνα (φώτο)

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει συγγένεια με τον Τζορτζ Ουάσιγκτον 

Όταν ανακοινώθηκε ο γάμος της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, αυτή που θα γινόταν Δούκισσα του Κέιμπριτζ  μπήκε στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης που ήθελαν να μάθουν τα πάντα για τη ζωή της.

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τον τύπο ήταν αυτό της καταγωγής της: Μια κοινή θνητή θα παντρευόταν ένα μέλος της βρετανικής  βασιλικής οικογένειας;

 

 

Αυτές οι  ερωτήσεις σχετικά με τo γενεαλογικό της δέντρο, προκάλεσαν γρήγορα το ενδιαφέρον των ειδικών που εξέτασαν προσεκτικά την υπόθεση.

 

 

Η έρευνα που διεξήχθη από την Ιστορική Γενεαλογική Εταιρεία της Νέας Αγγλίας , τότε την εποχή του πριγκιπικού γάμου, είχε φέρει στο φως μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ,, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, ενός οικογενειακού δεσμού με τον πρώτο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Ουάσιγκτον. 

 

 

Τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Ancestry of Catherine Middleton» τον Ιανουάριο του 2011, αναφέρει η Paris Match.

 

 

Μακρινή ξαδέρφη του Guy Ritchie

Η Κέιτ Μίντλετον  στις 9 Ιανουαρίου 1982 στο Royal Berkshire Hospital στο Ρέντινγκ, από μια οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης.

 

 

Είναι η μεγαλύτερη κόρη του πρώην πιλότου των Βρετανικών Αερογραμμών, Μάικλ Μίντλετον και της πρώην αεροσυνοδού Κάρολ Γκόλντσμιθ Μίντλετον.

 

 

Η οικογένεια του πατέρα της έχει δεσμούς με τη βρετανική αριστοκρατία

 

 

Οι εκατομμυριούχοι σήμερα - χάρη στην πετυχημένη εταιρεία Party Pieces - γονείς της Κέιτ προέρχονταν από οικογένειες μεσαίας τάξης,  και το γεναολικό τους δέντρο περιλαμβάνει προγόνους που εργάζονταν στα ανθρακωρυχεία του Durham.

 

 

Βρετανοί ειδικοί πήγαν ακόμα  πιο πίσω και ανακάλυψαν μια σειρά από ξαδέρφια και απροσδόκητους προγόνους της Kate, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο βασιλιάς Edward I, ο οποίος είναι επίσης πρόγονος του πρίγκιπα William, ή ο Guy Ritchie, σκηνοθέτης και πρώην σύζυγος της διάσημης τραγουδίστριας Madonna που λόγω του γάμου της με τον σκηνοθέτη έγινε  έκτη ξαδέρφη της Κέιτ.

 

 

«Βρίσκω ότι αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η μελλοντική βασιλική οικογένεια θα έχει πραγματικά προγόνους σε όλες τις βρετανικές τάξεις», είπε τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιστορικής Γενεαλογικής Εταιρείας της Νέας Αγγλίας, Μπρέντον Σάιμονς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN το 2011.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ