Ρομαντική story of the day: Ο Colin & η Jackie γιόρτασαν 60 χρόνια γάμου - H κάρτα από τη βασίλισσα Ελισάβετ & το συγκινητικό love story (φώτο)

"Τον γνώρισα όταν πέθανε ο πατέρας μου - Μου είπε ότι δεν θα με άφηνε ποτέ μόνη - Ήξερα ότι θα τον παντρεύομουν από εκείνη τη στιμγή"

Η Τζάκι, 79 ετών, και ο Κόλιν, 81 ετών, έγιναν φίλοι  διά αλληλογραφίας το 1958 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Χονγκ Κονγκ και γνωρίστηκαν δύο χρόνια αργότερα, όταν ο Κόλιν γύρισε  στο σπίτι με άδεια.

Πρόσφατα γιόρτασαν την 60η επέτειο του γάμου τους.

Στα τέλη του 1958, η Τζάκι ζούσε με τους γονείς της στο Κεντ και εργαζόταν ως αρχειοφύλακας στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια, μια φίλη της ρώτησε αν θα ήθελε να γράψει σε έναν Βρετανό στρατιώτη που βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ: «Ήξερε έναν στρατιώτη εκεί έξω και αναρωτήθηκε αν κάποια από τις φίλες της, θα ήθελε να του γράψει»,  . «Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να παίρνουν γράμματα , ενώ ήταν  τόσο μακριά από το σπίτι τους», λέει η Τζάκι.

Άρχισε να γράφει στον Κόλιν και σύντομα οι δύο νέοι έγιναν φίλοι.

«Η Τζάκι κι εγώ γράφαμε ο ένας στον άλλο περίπου μία φορά την εβδομάδα και μιλούσαμε για τις ζωές μας», λέει ο Κόλιν. Ενώ ζούσε κοντά στα κινεζικά σύνορα, παίρνοντας μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις, η Τζάκι βοηθούσε τη μητέρα της να φροντίζει τον πατέρα της, ο οποίος ήταν ανάπηρος  και έβγαινε με φίλους στο Λονδίνο όταν είχε την ευκαιρία. «Ο Κόλιν προέρχεται από μεγάλη οικογένεια – είναι ένα από τα 16 παιδιά. Τον θυμάμαι να μου λέει τα πάντα για τα αδέρφια και τις αδερφές του», λέει η Τζάκι. 

Λίγο πριν επιστρέψει ο Κόλιν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 1960, ο πατέρας της Τζάκι πέθανε. «Του το είπα σε ένα από τα γράμματά μου και μου απάντησε, λέγοντάς μου ότι δεν θα με άφηνε ποτέ μόνη.

Από εκείνη τη  στιγμή που ήξερα ότι θα τον παντρευόμουν», λέει η Τζάκι.

Όταν ο Κόλιν γύρισε σπίτι, είχε δύο εβδομάδες άδεια πριν από την επόμενη αναχώρηση  του για το  Isle of Wight.

Αυτός και κάποιοι φίλοι του από το στρατό  κανόνισαν να συναντήσουν την Τζάκι και τις άλλες γυναίκες  που τους είχαν γράψει γράμματα, ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό.

«Τη συνάντησα κάτω από το ρολόι στο Euston», θυμάται ο Κόλιν. «Σχεδίαζα να μείνω για λίγο και μετά να πάρω το τρένο βόρεια για να δω την οικογένειά μου».

Η Τζάκι λέει ότι ήταν «ντροπαλοί ο ένας με τον άλλον» όταν τελικά συναντήθηκαν: «Φόρεσα ένα λευκό παλτό με ένα μια  μπουτονιέρα τριαντάφυλλο,  στον γιακά για να με αναγνωρίσει εύκολα».

Ο Κόλιν «ήδη ήξερε ότι ήταν όμορφη» επειδή είχαν ανταλλάξει φωτογραφίες στα γράμματά τους.

Jackie και Colin - Προσωπικό αρχείο 

Παρά την αρχική συστολή οι δυο τους ερωτεύθηκαν αμέσως. Όταν ο Κόλιν είπε στην Τζάκι ότι θα πάει να δει την οικογένεια του, εκείνη του ζήτησε να πάει στο σπίτι της αντί γι' αυτό.

«Επέμενε», λέει γελώντας. «Έτσι πήγα να μείνω με την οικογένειά της στο Κεντ για την περίοδο της άδειας μου».

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο Κόλιν πήγε για να υπηρετήσει  στο Isle of Wight αλλά ερχόταν στο Κεντ τα Σαββατοκύριακα.

«Πριν από τον στρατό, δεν είχα ποτέ φιλενάδες. Με ενδιέφερε περισσότερο ο αθλητισμός», λέει ο Colin. «Αλλά μόλις γνωριστήκαμε, ήξερα ότι αυτό ήταν - θα μείνουμε μαζί».

Αρραβωνιάστηκαν τον Ιούλιο και παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 1961. Τα επόμενα χρόνια ταξίδεψαν μεταξύ στρατιωτικών βάσεων στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιστρέφοντας για να μείνουν με τη μαμά της Τζάκι στο Κεντ όποτε μπορούσαν.

Ο Κόλιν άφησε το στρατό το 1964 και μετακόμισαν στο Ντόρσετ πέντε χρόνια αργότερα, όπου βρήκε δουλειά σε μια εταιρεία περονοφόρων.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, γεννημένα το 1965, το 1968 και το 1974, αναφέρει ο Guardian.

Το 1976, μετακόμισαν στο Runcorn στο Cheshire, μαζί με τη μαμά της Jackie. «Σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε κοντά στην οικογένειά μου στα βορειοδυτικά και κοντά σε πόλεις με καλά κολέγια και προοπτικές εργασίας για τα παιδιά», λέει ο Colin.

Έχουν πλέον έξι εγγόνια και γιόρτασαν την 60η επέτειο του γάμου τους φέτος τον Μάρτιο. «Πήραμε μια κάρτα από τη Βασίλισσα», λέει η Τζάκι.

«Ήταν τόσο ωραίο γιατί λόγω της πανδημίας του Covid  δεν μπορούσαμε πραγματικά να γιορτάσουμε».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ