Αποκλειστικό: Στο Παρίσι με τις Άγριες Μέλισσες - Τα αδέρφια του ''Μελέτη'' είναι οι σεφ - συνεργάτες της Ντίνας Νικολάου - Evi Evane με Γεροντιδάκηδες (φωτό - βίντεο)

Όταν υπάρχει καλή διάθεση, βαθιά και ειλικρινή φιλία τότε όλα μπορούν να συμβούν... 

Με την Ντίνα Νικολάου γνωριζόμαστε εδώ και μερικά χρόνια. Έχουμε δύο κοινές αξίες: πρώτα απ’ όλα θεωρούμε οτι η καλοσύνη και καλή καρδιά που λέμε είναι βασικό συστατικό σε κάθε χτίσιμο σχέσης και μετά ε ναι, μοιραζόμαστε την ίδια πίστη στην εργατικότητα και στο πάθος για ό,τι κάνει η καθεμία.

Εξαιτίας του αγαπημένου μας κορωνοϊού είχα δύο χρόνια να επισκεφτώ το Παρίσι την πόλη που θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου. 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφτώ το Evi Evane, το εστιατόριο που διατηρεί η Eλληνίδα σεφ μαζί με την αδερφή της Μαρία, παράλληλα με το ομώνυμο traiteur τους (catering) .

Η Ντίνα είναι διάσημη στην Γαλλία και την αναγνωρίζουν όλοι οι υψηλοτάτου επιπέδου συνάδελφοι της, με επικεφαλής τον Alain Ducasse γιατί επί 25 χρόνια τώρα αποτελεί το σημείο αναφοράς για την σωστή ελληνική κουζίνα με φρέσκα υλικά.

Ερχόμαστε τώρα σ’ αυτό με το που ξεκίνησα ότι όλα μπορούν να συμβούν. Πήγα λοιπόν έτσι απλά σ’ αυτά τα γραφικά δρομάκια της αριστερής όχθης του Σηκουάνα ανέβηκα την Rue Bonaparte έστριψα στην Rue du Four πέρασα την Rue de Rennes έκανα δεξιά στην Rue des Canettes για να καταλήξω στην Rue Guissard .

Evi Evane για dejeuner: γεύμα μεσημεριανό με την άλλη φίλη μου στη Γαλλία, την Μαρία Διαμαντοπούλου εκπαιδευτικό και συμπατριώτισσα μου από την Αρκαδία που επίσης πετυχαίνει με ότι καταπιάνεται.

Φυσικά στην κουζίνα έμπαινε - έβγαινε, φορώντας τη στολή της, η αεικίνητη, δυναμική και χαμογελαστή,  Ντίνα.

Η ελληνική μας παρέα ξεχώριζε ανάμεσα στους Γάλλους πελάτες του εστιατορίου, με γέλια κουβέντες και επιφωνήματα θαυμασμού για κάθε πιάτο που έφερνε στο τραπέζι μας .

 

 

Χταποδάκι με μυρωδικά και φρέσκα ζαρζαβατικά, πολύχρωμο πεντανόστιμο, η γεμιστή με κολοκύθα λεπτή πίτα, ηταν η βάση για μία ευφάνταστη σαλάτα όπου και εδώ τα χρώματα, τα αρώματα, η φρεσκάδα, η εποχικότητα, η γεύση και η εμφάνιση είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

Ομολογώ πως οι κρητικές στριφτές μακαρούνες με την στάκα και το τηγανητό αυγό από πάνω ηταν ένα φαγητό που θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα.

Μαρέσει διαφορετικός μουσακάς με την φίνα γεύση και το γιαούρτι, ενώ τα μοσχαρίσια μάγουλα το πιο αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φαγητό με κρέας.

Στα γλυκά δεν θα σταθώ, όχι πως δεν τα δοκίμασα το αντίθετο….. Δείτε τις φωτογραφίες και δείτε και τα βίντεο που τράβηξα

 

 

Η έκπληξη ήρθε μέσα από την κουζίνα όπου οι δύο από τους τρεις έλληνες σεφ συνεργάτες της femme cheffe, είναι τα αδέλφια του πρωταγωνιστή των «Άγριων Μελισσών» Γιώργου Γεροντιδάκη ή αλλιώς ''Μελέτη''.

 

 

Ο Αλέξανδρος και ο Βαγγέλης Γεροντιδάκης απο το Καστέλι Χανιών ζουν στο Παρίσι και μαγειρεύουν εκεί. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ