Η ακαταμάχητη Sophia Loren σε 24 vintage φωτογραφίες από την δεκαετία του 50 & του 60

Το 1961 θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Two Women

Συνδυάζοντας μια αφοπλιστική ομορφιά με το ταλέντο η 87χρονη σήμερα Sophia Loren, μετά το συμβόλαιό της με την Paramount Pictures, το 1958, έγινε διεθνής αστέρας του κινηματογράφου. 

Σε κάθε της εμφάνιση οι θαυμαστές της περίμεναν ανυπόμονα για ένα αυτόγραφο και οι παπαράτσι για να την τραβήξουν φωτογραφίες.

Το 1961 θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Two Women, ένας ρόλος που της χάρισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών και το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, καθιστώντας την την πρώτη ηθοποιό που κέρδισε Όσκαρ για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στον κόσμο και συνέχισε να κάνει ταινίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, πάιζοντας στο πλευρό λαμπερών πρωταγωνιστών.

Το 1964, η καριέρα της έφτασε στο απόγειό της όταν έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για να εμφανιστεί στην ταινία The Fall of the Roman Empire. Το 1965, έλαβε μια δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Marriage Italian-Style.

Το vintag.es παρουσιάζει λοιπόν μερικές υπέροχες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Ιταλίδας στραρ από την δεκαετία του 50 και του 60.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ