Δύσκολες ώρες για την Sharon Stone: Η μαμά της υπέστη βαρύ εγκεφαλικό - «πείτε μια προσευχή» (φωτό)

Τόσο η γιαγιά της όσο και η ίδια έχουν περάσει εγκεφαλικό στο παρελθόν

Δύσκολες ώρες για την Sharon Stone αφού η αγαπημένη της μητέρα υπέστη ξανά βαρύ εγκεφαλικό με την star να κάνει σχετική ανάρτηση στο Instagram.

«Πείτε μια προσευχή για την Ντόροθι Μαρί Στόουν, τη μαμά μου, η οποία υπέστη άλλο ένα οξύ εγκεφαλικό απόψε» έγραψε στο post της η 63χρονη δημοσιεύοντας παράλληλα μια φωτογραφία της Ντόροθι.

Instagram

Όπως αναφέρει το People, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, τα οξέα εγκεφαλικά επεισόδια κατηγοριοποιούνται ως ισχαιμικά ή αιμορραγικά και συμβαίνουν όταν διαταράσσεται ξαφνικά η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας άμεση βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Αν και δεν είναι γνωστό πόσα εγκεφαλικά επεισόδια έχει περάσει η μητέρα της Sharon Stone, η ηθοποιός το 2019 αποκάλυψε ότι η μητέρα και η γιαγιά της είχαν υποστεί και οι δύο εγκεφαλικά στο παρελθόν. 

 

 

 

 

Αυτό το οικογενειακό ιστορικό –και το δικό της σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό το 2001– την ενέπνευσε να ασχοληθεί ενεργά ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ασθένειες της γήρανσης του εγκεφάλου που «πλήττουν δυσανάλογα τις γυναίκες».

«Γι' αυτό το κάνω: Η μητέρα μου έπαθε εγκεφαλικό. Η γιαγιά μου έπαθε εγκεφαλικό. Εγώ έπαθα ένα τεράστιο εγκεφαλικό - και εγκεφαλική αιμορραγία για εννέα ημέρες» είχε πει η πρωταγωνίστρια του «Βασικό Ένστικτο» στο πρακτορείο Women's Brain Health Initiative.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ