Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο κακοκαιρία - Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και... τσουχτερό κρύο (χάρτες)

Αλλάζει ο καιρός και το σκηνικό γίνεται πιο χειμωνιάτικο... 

Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από χθες Δευτέρα 22/11 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (23-11-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

3. Την Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Κλέαρχος Μαρουσάκης 

''ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ - ΗΜΕΡΕΣ

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας καθώς αυτά θα κινηθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά μιας και η κατάρρευση του αντικυκλώνα - ατμοσφαιρικού βουνού που εδώ και αρκετές ημέρες κάλυπτε μεγάλες εκτάσεις βόρεια της χώρας μας, ανοίγει την πόρτα και στην ουσία ξεμπλοκάρει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο.

Η εξέλιξη που μόλις περιγάψαμε θα έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση ενός Φθινοπωρινού καιρού που θα χαρακτηρίζεται τοπικά από πολλές και έντονες βροχές.

Τα πρώτα ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων τα αναμένουμε σήμερα προς το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον πρώτο μας χάρτη. Ταυτόχρονα οι νοτιάδες θα κυριαρχούν στις θάλασσές μας με τις ριπές τους να φτάνουν μέσα στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ όπως φαίνεται και στον δεύτερο χάρτη μας ενώ θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς αυτοί θα κατέρχονται από τις ανατολικές βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.

Σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές - καταιγίδες θα απασχολήσουν τα δυτικά και νότια παράλια της Πελοποννήσου, ενώ βαθμιαία ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο (χάρτες 3, 4, 5).

Μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη κύματα ισχυρών βροχοπτώσεων θα απασχολήσουν το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό ενώ ταυτόχρονα πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο μεταφέροντας και ψυρότερο αέρα προς την περιοχή μας (χάρτες 6, 7).

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν πρόσκαιρα με τις βροχοπτώσεις και τους νοτιάδες να επιστρέφουν από Παρασκευή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Να είστε όλες και όλοι καλά!''

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ