Η Φωτεινή Δάρρα τραγουδάει και αφηγείται για το 1821 - Μια μαγική βραδιά στο Πολεμικό Μουσείο

Η Φωτεινή Δάρρα στο Πολεμικό Μουσείο...

1821-2021:«Τετράδιο Γενεθλίων μιας Όμορφης και Παράξενης Πατρίδας» (Κινηματογραφικό Μουσικό Αφήγημα ,με τη Φωτεινή Δάρρα (Σενάριο, Αφήγηση-Τραγούδι)και τον Γιώργο Παπαχριστούδη(Πιάνο-Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής)). Παραγωγή του Πολεμικού Μουσείου, ως «Αντίδωρο μνήμης και τιμής στους Ήρωες του 1821».

 

 

Μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη δράση εξωστρέφειας του Πολεμικού Μουσείου – η οποία (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και διαπιστώσεις των παρευρισκόμενων στην Πρεμιέρα) :
    • Συγκίνησε και ενθουσίασε,
    • Ενίσχυσε την εθνική μνήμη και αυτογνωσία,
    • Έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις και ποικίλους αποδέκτες και
    • Απέσπασε απεριόριστη ευαρέσκεια, δεκάδες φιλοφρονήσεις και ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια

Οσονούπω και … ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

Η «αυλαία»  της Πρεμιέρας άνοιξε με τους Χαιρετισμούς του οικοδεσπότη της βραδιάς Αναστάσιου Λιάσκου, Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου και του Προέδρου και Συμβούλου της SKY Express Θεόδωρου Κροκίδα, η οποία ήταν και ο Χορηγός της Κινηματογραφικής Παραγωγής.

Κοινή συνισταμένη και των δυο Χαιρετισμών αποτέλεσε η διαπίστωση πως η παραγωγή αυτή του Πολεμικού Μουσείου, με τη χορηγία της SKY Express ,θα ταξιδέψει παντού αναδεικνύοντας και προβάλλοντας έτσι - με επίκεντρο την ελληνική ιστορία – τον διαχρονικό αγώνα του Γένους για ελευθερία, σε κάθε μορφή ζωής και έκφρασης, με «όχημα» το λόγο ,την αφήγηση, το στίχο, τις νότες και το τραγούδι.

 

 

Οι πολυτάλαντοι ,εγνωσμένου κύρους, Φωτεινή Δάρρα και Γιώργος Παπαχριστούδης καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους με ιδιαίτερη ταπεινότητα, δίνοντας ωστόσο περισσότερο έμφαση στην ευγνωμοσύνη τους προς το Πολεμικό Μουσείο και την SKY Express που τους εμπιστεύθηκαν και στήριξαν το έργο τους.

Παράλληλα, τα τραγούδια που ακούστηκαν ,συγκλόνισαν, έκαναν δεκάδες μάτια να βουρκώσουν και ταυτόχρονα «σκιαγράφησαν» τί σημαίνει ιστορία, αγώνας και κάλος ψυχής ,δημιουργίας και ερμηνείας.

Ο τ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απένειμε, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, «Τιμητικά Διπλώματα» και «Συλλεκτικές Πλακέτες» προς τους πρωταγωνιστές  του εγχειρήματος Φωτεινή Δάρρα και Γιώργο Παπαχριστούδη ,καθώς και προς τους Χορηγούς Θεόδωρο Κροκίδα (SKY Express) και Ευάγγελο Χασιώτη (EVΛGGELOS CHΛSIOTIS – I FRΛTI).

 

 

O κ. Στεφανής συνεχάρη όλους τους συντελεστές, εξέφρασε το θαυμασμό του για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του Μουσικού Αφηγήματος , εξήρε την εξωστρεφή αυτή πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου και χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση ως σημείο αναφοράς, αλλά και πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αγώνες και τις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Καταλήγοντας ,επεσήμανε πως αυτή η Κινηματογραφική Παραγωγή του Πολεμικού Μουσείου θα αναδείξει και θα προβάλλει παράλληλα και τις πτυχές της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Στην Πρεμιέρα, εκτός από τους προαναφερθέντες, παρευρέθηκαν ο π. Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας , ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης , η Επικεφαλής της Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Ελευθερία Φτακλάκη , η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ζαππείου Μεγάρου Μαριάνθη Καφετζή, Στελέχη της SKY Express , η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Χριστίνα Τετράδη ,ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης , ο Α’ Σύμβουλος Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπίμπιζας και η Δρ. Ευπραξία Πασχαλίδου, Mέλος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου ,ο Δρ. Πάρης Αμοργιανός καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων ,της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι του πνευματικού , δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου και πολλοί προσκεκλημένοι.

Σημειώνεται πως η ανάδειξη αυτής της Κινηματογραφικής Παραγωγής του Πολεμικού Μουσείου έχει καταγράψει έως τώρα χιλιάδες επισκέψεις /προβολές στα social media , εκτός από τις καταχωρήσεις στον Τύπο και τις Ιστοσελίδες , αλλά και τις συνεντεύξεις σε Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά Δίκτυα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ