Αυστρία: Ολικό lockdown για 20 ημέρες - Καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από 1η Φεβρουαρίου (βίντεο)

 Ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ευρώπη αυξάνεται, ωθώντας τις κυβερνήσεις να εξετάσουν και πάλι το ενδεχόμενο επιβολής lockdown.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες, για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid-19.

Μάλιστα θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Το ολικό lockdown σλυμφωνα με το ΑΠΕ θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με τους κυβερνήτες των περιφερειών.

 

 

Covid-19: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστρία

Οι αρχές στην Αυστρία ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000. 

Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ