Good News το κοινωνικό κομμωτήριο της Αθήνας - Δωρεάν χτενίσματα - κουρέματα - βαφές σε όσους έχουν ανάγκη (φώτο)

Ο χώρος του Κοινωνικού Κομμωτηρίου φιλοξενείται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμό Λαρίσης) και αποτελεί την πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον επαγγελματία κομμωτή, Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber.

Το κοινωνικό κομμωτήριο της Αθήνας είναι γεγονός. 

Πρόκειται για  μία πρωτοποριακή δομή που προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους συμπολίτες μας, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

Η νέα δομή που βρρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κλάδου Επαγγελματκών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products) και ανταγωνίζεται τόσο σε αισθητική όσο και σε εξοπλισμό ένα σύγχρονο κομμωτήριο.

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο:

Είναι η πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber, έναν επαγγελματία κομμωτή, που έχει προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο σε ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη.

Κατά μέσο όρο ένα άνθρωπος επισκέπτεται το κομμωτήριο 1 φορά κάθε 7 με 8 εβδομάδες. Φυσικά, η συχνότητα αλλάζει ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και λοιπούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, ένας άνθρωπος θα χρειαστεί το λιγότερο 4 φορές το χρόνο να κουρέψει τα μαλλιά του.

Και όμως υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που δεν έχουν περάσει τις πόρτες ενός κομμωτηρίου για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Η 44χρονή Βασιλική έχει να πάει στο κομμωτήριο εδώ και 4 χρόνια.

Η Βασιλική δεν είναι η μόνη, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα μίας τέτοιας υπηρεσίας.

Μπορεί να φαντάζει ξένο και περίεργο για τους περισσότερους από εμάς που επισκεπτόμαστε πυκνά συχνά τον κομμωτή μας και που τα 15-20 ευρώ που θα δώσουμε για το κούρεμα μας δεν μας προβληματίζουν.

Ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους διαβίωση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν ούτε αυτό το ποσό.

Κατανοώντας αυτή την ανάγκη το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) πραγματοποίησε τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου».

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δομή που δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες βασικής περιποίησης (κούρεμα, λούσιμο και ξύρισμα) σε ευάλωτες ομάδες πολιτών που δίνουν μάχη για τα έχουν τα αναγκαία στη ζωή τους.

Στην υλοποίηση του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» συνέβαλε σημαντικά η  L’Οréal Professional Products, που με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. χορηγώντας την κατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου, καθώς και την παροχή των απαραίτητων προϊόντων για τη λειτουργία του.

Προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους το πολύτιμο δώρο της ομορφιάς και της φροντίδας μέσα από το άγγιγμα ενός κομμωτή.

Για την Βασιλική η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, αφού η ίδια αναγκαζόταν να περιποιείται μόνη της τόσο τα δικά της μαλλιά όσο και της οικογενείας της. Και μην έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις και εξοπλισμό, δεν νιώθει άνετα με το αποτέλεσμα, γεγονός που είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία της και στις κοινωνικές τις συναναστροφές.

Ο χώρος του Κοινωνικού Κομμωτηρίου φιλοξενείται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμό Λαρίσης) και αποτελεί την πρώτη δομή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., που θα λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές κομμωτές, σε συνεργασία με τον επαγγελματία κομμωτή, Αναστάσιο Σταυρόπουλο, γνωστό ως Anber.

Οι κομμωτές θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και θα βρίσκονται στον χώρο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα δύο φορές την εβδομάδα, εξυπηρετώντας άντρες κάθε Δευτέρα και γυναίκες κάθε Τετάρτη.

Μιλώντας για δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «ολοκληρώνεται το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε όλους όσοι χρειάζονται την υποστήριξή μας. Ευχαριστούμε θερμά τη L’Οréal Professional Products για την πολύτιμη στήριξή της στο εγχείρημά μας.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και στον κομμωτή Αναστάσιο Σταυρόπουλο, όπως και στους εθελοντές κομμωτές που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» αποτελεί ένα συμπληρωματικό «βήμα» στην προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία»

Η Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products ), δήλωσε:

«Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal Professional Products είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για λόγους υγιεινής και ψυχολογίας, κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση στη βασική φροντίδα των μαλλιών, χωρίς διαχωρισμούς.

 

Για το λόγο αυτό, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. να υποστηρίξουμε τη δημιουργία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου. Με την ευγενική χορηγία μας, αναλάβαμε την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου για να είναι φιλόξενος και λειτουργικός, και φυσικά την κάλυψη των αναγκών σε προϊόντα. 

Στην L’Oréal Professional Products, τέτοιες ενέργειες αποτελούν σημαντικό μέρος των δεσμεύσεών μας, καθώς μέσα από αυτές μπορούμε να προσφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.»

Το αίσθημα ανανέωσης που νιώθει κανείς όταν φεύγει από το κομμωτήριο είναι πολύ μεγάλο. Ένα κούρεμα, ακόμη και το πιο απλό μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα μας. Είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε την επιθυμητή εικόνα τους εαυτού μας. Με την υπηρεσία του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, τώρα ακόμη και οι συμπολίτες μας που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε κάτι που για τους περισσότερους φαντάζει αυτονόητο.

 

Στο κομμωτήριο θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους όσοι κομμωτές το επιθυμούν δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από την ειδική πλατφόρμα του ΚΥΑΔΑ.

Αν είσαι κομμωτής/τρια μπορείς να βοηθήσεις σε αυτή την προσπάθεια δηλώνοντας εθελοντής στην υπηρεσία, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερους ανθρώπους να χαμογελάσουν ξανά και να νιώθουν όμορφοι και ίσοι.

Τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Κομμωτηρίου» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, της προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α., Μελίνας Δασκαλάκη, καθώς και των εθελοντών κομμωτών και εκπροσώπων του κομμωτικού κλάδου.

Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-8897900 (Μαρίνα Πανταζή).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ