Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχεται ψυχρή εισβολή «εξπρές»

Βροχές, κρύο, και καταιγίδες..

Αλλάζει όπως φαίνεται το σκηνικό του καιρού και έρχεται κακοκαιρία εξπρές. 

Συγκεκριμένα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έγραψε στο Facebook.

 

 

Προ-Παρασκευούλα σήμερα με τα τερτίπια του καιρού να συνεχίζονται και το κρύο να επιμένει μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει κι έτσι όπως όλα δείχνουν ένα ήπιο καιρικά Σαββατοκύριακο ανοίγεται μπροστά μας με τις βροχές να μας "χτυπούν" την πόρτα μέσα στην άλλη εβδομάδα μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό βόρεια της χώρας μας θα καταρρεύσει για λίγες ημέρες.

O καιρός την Παρασκευή 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Πτώση της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα ηπειρωτικά τα φτάνουν τα 5 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα τα 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ