O Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: Ποιο στιλ τραπεζαρίας σας ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία σας

Ποια θα διαλέξετε εσείς...

Οι τραπεζαρίες είναι οι ιδανικοί χώροι για να εκφράσετε το στιλ σας χρησιμοποιώντας έπιπλα, φωτισμό, έργα τέχνης και χρώμα. Είναι επίσης οι χώροι όπου με αφορμή το φαγητό, έρχεστε σε επαφή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Ανάλογα την ηλικία σας, ωστόσο, αλλάζουν και οι ανάγκες σας και μαζί τους το στιλ και η επίπλωση. Διαβάστε παρακάτω ποιο στιλ τραπεζαρίας αντιστοιχεί σε κάθε δεκαετία της ζωής σας και πάρτε ιδέες για να την ανανεώσετε.

20s – Η απλή τραπεζαρία

Στα 20 σας δεν χρειάζεται να το παρακάνετε.

Στην δεκαετία των 20 είναι πολύ πιθανόν να έχετε μόλις αποφοιτήσει και να ξεκινάτε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα έρχεστε σε επαφή με πολλούς φίλους και διασκεδάζετε μέχρι αργά. Παρόλα αυτά, το μπάτζετ σας ίσως είναι περιορισμένο. Ένα απλό τραπέζι με καρέκλες σας αρκούν για να μπορείτε να κάνετε τις δραστηριότητές σας και να οργανώσετε τα πάρτι σας.

Πάντα μπορείτε να γίνεται δημιουργικοί και να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας σύμφωνα με την προσωπικότητά σας. Ένα όμορφο χαλάκι δίπλα στο τραπέζι, θα την κάνει να φαίνεται πιο ακριβή χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

30s – Η μοντέρνα τραπεζαρία

Στα 30 σας θέλετε κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο μιας και έχετε περάσει σε άλλη φάση στη ζωή σας.

Αφήνοντας πίσω τα ξενύχτια και τα πάρτι της προηγούμενης δεκαετίας, πλέον θέλετε έναν χώρο για να απολαμβάνετε τις συγκεντρώσεις και τα δείπνα με φίλους.

Οι μοντέρνες τραπεζαρίες έρχονται σε πολλά σχήματα και φόρμες, αλλά κάποια από αυτά ξεχωρίζουν.

Οι καθαρές γραμμές όπως για παράδειγμα οι απόλυτα τετραγωνισμένες καρέκλες και οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι τα κλειδιά για ένα μοντέρνο μοτίβο. Η αφηρημένη τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μοντέρνας τραπεζαρίας και προσδίδει την κατάλληλη ποσότητα «κίνησης» σε έναν κατά τα άλλα πολύ δομημένο χώρο.

40s – Η ξεκούραστη ρουστίκ τραπεζαρία

Στα 40 σας ξέρετε πλέον τι θέλετε και δίνετε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην άνεση αναφέρει το spirossoulis.

Στα 40 σας ξέρετε πλέον τι θέλετε και δίνετε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην άνεση. Το ρουστίκ συχνά φέρνει στο μυαλό εικόνες που περιέχουν το ξύλο σε συνδυασμό με απλές γραμμές και αναμειγνύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.

Βάλτε ισχυρό φωτισμό στην τραπεζαρία σας και προσθέστε σύγχρονα στοιχεία που θα συνδυαστούν αρμονικά με το ξύλο.

Τα φυτά μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο μιας ρουστίκ τραπεζαρίας που θα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση σε εσάς και τους αγαπημένους σας φίλους.

50s - Η κλασική τραπεζαρία

Στα 50 σας σίγουρα θέλετε κάτι πιο κλασικό.

Έχετε μπει στη χρυσή ηλικία της ευτυχίας. Επίσης έχετε εμπειρία και χρήματα να επενδύσετε σε αυτά που σας αρέσουν. Οι κλασικές τραπεζαρίες έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες και ταυτόχρονα με την απλότητα.

Θέλετε όλες τις ανέσεις που μπορείτε να έχετε. Τα απλά κλασικά σχέδια σε συνδυασμό με μοντέρνες λεπτομέρειες, μοναδικές ταπετσαρίες και κατάλληλο φωτισμό συνθέτουν την εικόνα της τραπεζαρίας που εκπέμπει άνεση και σιγουριά.

Οι περίτεχνες κονσόλες που λειτουργούν ως μπαρ είναι ένα από τα βασικά συστατικά τους. Οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και οι απλίκες συμβάλουν στην ιδανική ατμόσφαιρα και σας επιτρέπουν να απολαύσετε τη χρυσή δεκαετία της ζωής σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ