Αυτός ήταν ο 41χρονος άνδρας που σκοτώθηκε στο ατύχημα του ΗΣΑΠ - Το «αντίο» της ομάδας του

Θλίψη για τον 41χρονο εργοδηγό....

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021 στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού Αττική, μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού, χωρίς επιβάτες. 

Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ ο ένας κατέληξε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της. 

 

Πρόβλημα στα φρένα παρουσίασε το μηχάνημα λείανσης - Διακοπή δρομολογίων Ομόνοια -Άνω Πατήσια

Βλάβη στα φρένα παρουσίασε η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Κηφισιά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 04:05 της Τρίτης στη γραμμή 1 του Μετρό, όταν η ειδική μηχανή λείανσης παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, λόγω και της κατηφορικής κλίσης της γραμμής και να συγκρουστεί με συρμό στην περιοχή της Αττικής που είχε τοποθετηθεί, για να σταματήσει την πορεία της.

Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο. 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ειδικό μηχάνημα λείανσης, ξεκινώντας την πορεία του από την Κηφισιά, όπως διαπιστώθηκε, είχε πρόβλημα στα σύστημα πέδησης (φρένα) με αποτέλεσμα να αποκτήσει ανεξέλεγκτη ταχύτητα, 50 χιλιόμετρα την ώρα, λόγω της κατηφορικής κλίσης της γραμμής του ΗΣΑΠ.

eurokinissi

Εάν δεν το σταματούσε ο συρμός που είχε τοποθετηθεί μεταξύ των σταθμών Αγ. Νικολάου και Αττικής, προκειμένου να ανακόψει την πορεία του, θα έφθανε στον Πειραιά και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί ...».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, επέβαιναν επτά εργαζόμενοι. Κάποιοι πήδηξαν στον σταθμό του Ν. Ηρακλείου προκειμένου να σωθούν.. ..όμως χάσαμε το συνάδελφο μας, ήταν μαζί με τον οδηγό. «Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας στο μηχάνημα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε.

Ποιος ήταν ο εργαζόμενος που έχασε την ζωή του; 

Πρόκειται για τον Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, προκειμένου να γλιτώσουν τη σύγκρουση με διερχόμενο συρμό, πήδηξαν από το μηχάνημα που επέβαιναν.

Το «αντίο» του Ιωνικού στον άτυχο εργοδηγό

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι δεν μπορούν να διανοηθούν πως «έφυγε» έτσι άδικα από τη ζωή, εν ώρα εργασίας ο 41χρονος εργοδηγός. Νωρίτερα ο Ιωνικός Νίκαιας αποχαιρέτησε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Πέτρο Γιάμαλη, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους τους του άτυχου 41χρονου.

«Καλό ταξίδι Πέτρο! Ολόκληρη η οικογένεια του Ιωνικού βρίσκεται σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος του φιλάθλου της ομάδας μας Πέτρου Γιάμαλη. Είναι από τις στιγμές που ότι κι αν γράψουμε θα είναι λίγο. Κρίμα και άδικο! Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αγνός και ανιδιοτελής φίλαθλος του Ιωνικού.

Καλό παράδεισο Πέτρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ