Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός & μουσικός Γιώργος Λώρης - Σε ηλικία 63 ετών

Η σπουδαία καριέρα του ηθοποιού και μουσικού.

Θρήνος και βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός και μουσικός Γιώργος Λώρης.

Την είδηση θανάτου του Γιώργου Λώρη επιβεβαίωσε στο AlphaNews.Live η αδελφή του εκλιπόντος καλλιτέχνη Ρέα Λώρη, αποδίδοντας τα αίτια θανάτου του σε ανακοπή καρδιάς. 

Όπως είπε ο Γιώργος Λώρης δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, ενώ λεπτομέρειες για την κηδειά του θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΩΡΗΣ

Ο Γιώργος Λώρης γεννήθηκε στη Πάφο το 1958 και από την ηλικία των έξι ετών ζει στη Λεμεσό. Είναι Αριστούχος Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1981 με διευθυντή της Σχολής τότε το Νίκο Τζόγια και καθηγητές εκτός από το κ.Τζόγια, τη Μαίρη Αρώνη, το Στέλιο Βόκοβιτς και την Ελένη Χατζηαργύρη.

Ως ηθοποιός και Μουσικός συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για 32 χρόνια από το 1981 μέχρι το 2013, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, Κυπριώτικα σκετς, Παιδικά εκπαιδευτικά Προγράμματα και Τηλεοπτικά Προγράμματα αναψυχής. Συνεργάστηκε με αρκετά θεατρικά σχήματα, με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Οι νεότεροι τον γνώρισαν μέσα από το ρόλο του Μαξή, σε μία από τις καλύτερες σειρές εποχής που προβλήθηκαν από τη Κυπριακή Τηλεόραση τα «Βήματα στην άμμο», σε σκηνοθεσία Κορίννα Αβρααμίδου και Κώστας Ορθοδόξου. Πήρε μέρος και σε άλλες σειρές του ΡΙΚ όπως «Γαλατείας και Πυγμαλίωνος» και «Αηδόνι της Σμύρνης» στο ρόλο του Σπύρου και τα δυο σε σκηνοθεσία Κύρος Ρωσσίδης, στη τηλεταινία «Γύρω-γύρω όλοι» και ο Τζίζουρος στη δραματική σειρά «Η κυρά του μεταξιού» και τα δυο σε σκηνοθεσία Κώστας Ορθοδόξου, στα Κυπριώτικα σκετς «Η ραδιενέργεια» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κωνσταντινίδη, «Η γιορτή του σπιθκιού μας σήμερα» σε σκηνοθεσία Μαρία Αβρααμίδου και «Ο γαλίνες του Νικόλα» της Πόπης Δανιήλ. Το 2014 συμμετείχε στη σειρά Κυπριώτικα σκετς, στο επεισόδιο «Πε μου το καφέ» σε σκηνοθεσία Νίκου Θεοφάνους.

Συμμετείχε σε ραδιοφωνικά Προγράμματα όπως παιδικά, λογοτεχνικά και θεατρικά ενώ έκανε αρκετές αφηγήσεις σε τοπικά ντοκιμαντέρ. Έκανε ακόμη Dubbing (ντουμπλάρισμα) σε σειρές εξωτερικού και ταινίες μικρού μήκους στα ελληνικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΩΡΗΣ

Με τον Alpha συνεργάστηκε στη σειρά "Κάρμα" της Χριστιάνας Αρτεμίου, στο επεισόδιο «Ο μονάκριβος μου» στο ρόλο του Φίλιππου σε σκηνοθεσία Ναστάζια Χριστοδούλου.

Με τον ΑΝΤ1 συνεργάστηκε τη περίοδο 2000-12 σε σειρές όπως «Για την αγάπη σου» σε σκηνοθεσία Κώστα Χατζησταύρου-Γιάννου Σαββίδη, «Οι χωραίτες» σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδόπουλου και «Πανσέληνος» σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους ενώ με το Mega το 2001 στη σειρά «Τα ψάρκα» σε σκηνοθεσία Νίκος Θεοφάνους και στη σειρά «Μηδέν» σε σκηνοθεσία Γιώργος Σιούγας το 2012.

Με το Sigma συνεργάστηκε στη σειρά «Θα γυρίσει ο τροχός» στο ρόλο του Σκεύου σε σκηνοθεσία Κύρου Ρωσσίδη και στη σειρά «Κρυφός Καιάδας» της Άντρης Πολυδώρου σε σκηνοθεσία Σάββα Χατζηγεωργίου-Αθηνάς Ξενίδου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΩΡΗΣ

Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Θέατρο 81 τη διετία 1981-83 που είχε σαν στόχο να γνωρίσει το Κυπριακό κοινό το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο. Στο Θέατρο συνεργάστηκε με την ΕΘΑΛ που υπήρξε και ιδρυτικό μέλος για 4 χρόνια συμμετέχοντας σε παραστάσεις.

Πηγή: clubnewsonline.com

Ο Γιώργος Λώρης διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τις πενταετίες 1986-1991 και 1991-1996.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ