Sophia Lia Mag: Η 16χρονη πρώην ασθενής ψυχικής υγείας που επηρεάζει θετικά εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο – Πώς το κάνει;

Η συμβουλή της είναι να αναλάβετε τις σκέψεις σας και να μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια 

Η Σοφία Λία, η 16χρονη που επηρεάζει τη ζωή μέσω της επίγνωσης της ψυχικής υγείας. Οι ψυχικές ασθένειες είναι ένα ευαίσθητο θέμα που πολλοί φοβούνται να ασχοληθούν. Θεωρείται τόσο προσωπικό θέμα που δεν πρέπει να συζητείται ανοιχτά. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία φοβάται να μιλήσει για την ψυχική της υγεία, φοβάται πώς θα την κρίνει η κοινωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σιωπηλές μάχες ενάντια στην ψυχική ασθένεια που έχουν αφήσει εκατομμύρια συναισθηματικά στραγγισμένους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ψυχική ασθένεια να γίνει παγκόσμια απειλή, απαιτώντας την ανάγκη να τονιστεί η ψυχική ευεξία στο κοινό. Μεταξύ των πολλών ανθρώπων που υποστηρίζουν μια ψυχικά υγιή κοινωνία είναι η Σοφία Λία, μια 16χρονη πρωταθλήτρια ψυχικών ασθενειών. Η Sophia είναι μια νέα δημιουργός και συντάκτρια του περιοδικού Sophia Lia Mag, ενός περιοδικού ψυχικής υγείας και ευεξίας που επηρεάζει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται στο περιοδικό τον τελευταίο χρόνο ενώ παράλληλα μοιράζεται πιο πρακτικές ιστορίες ψυχικών ασθενειών για να ενθαρρύνει την κοινωνία να μιλήσει ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Αναπτύχθηκε ως ψηφιακό και έντυπο περιοδικό, η Σοφία το αφιέρωσε στην αλλαγή της ζωής των ανθρώπων, ευαισθητοποιώντας για τις ψυχικές ασθένειες.

Η Σοφία στο παρελθόν έπασχε από ψυχολογικά θέματα η ίδια.

Θυμάται την εμπειρία ως επίπονη, ειδικά για εκείνους που κατακλύζονται από αρνητικές σκέψεις όπως εκείνη. Μέσα από τους αγώνες της με την ψυχική υγεία, εμπνεύστηκε να δημιουργήσει έναν πόρο για να βοηθήσει τους άλλους να αντεπεξέλθουν. Σήμερα, η Σοφία θέλει να βοηθήσει άλλους σε όλο τον κόσμο να ανοίξουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Έχει κρατήσει το Sophia Lia Mag να είναι δωρεάν πόρος για όλους και μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό της. Για να γίνει πιο ελκυστικό και κατατοπιστικό, έχει επίσης ανοιχτές υποβολές σε όποιον θέλει να μοιραστεί την ιστορία του. Ο στόχος είναι να ωθήσουν όσους περισσότερους ανθρώπους να μοιραστούν τα ταξίδια ψυχικής τους ευεξίας και να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση της ψυχικής υγείας.

Πιστεύει ότι εκατομμύρια κόσμου θα ήθελε να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ίσως να μην έχει την ευκαιρία να εκφραστούν. Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και δεν είναι έτοιμη να υποχωρήσει σύντομα.

Μέχρι σήμερα, η Sophia Lia Mag έχει φτάσει σε περισσότερες από 100 χώρες, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκατομμύρια αναγνώστες σε λιγότερο από ένα χρόνο. 

Η Σοφία υποστηρίζει ότι τα περισσότερα περιοδικά είναι γνωστό ότι καλύπτουν τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, και ως εκ τούτου, το να διαβάζουν και να μιλούν τόσο πολλοί άνθρωποι για ψυχική υγεία είναι συναρπαστικό. Το θεωρεί επίσης ως κίνητρο και ενθάρρυνση να συνεχίσει να πιέζει και είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που λαχταρούν αυτό το είδος περιεχομένου.

Ο στόχος της Σοφίας είναι να καταλάβει περισσότερος κόσμος ότι η ψυχική υγεία είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Η συμβουλή της είναι να αναλάβετε τις σκέψεις σας και να μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια και να παραδεχτείτε ότι δυσκολεύεστε. Το πιο σημαντικό, θέλει να ξέρεις ότι αν δυσκολεύεσαι, δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που περνούν το ίδιο, και η καλύτερη διέξοδος είναι να μιλήσουν.

Ο επόμενος στόχος της για το περιοδικό είναι να αγγίξει πάνω από 10 εκατομμύρια αναγνώστες και είναι ενθουσιασμένη και ευγνώμων που λέει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ