Πώς να βάλετε το περπάτημα στη ζωή σας & τι να προσέξετε πριν το ξεκινήσετε (βίντεο)

Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνετε πιο δραστήριοι

Μερικές φορές το περπάτημα παραβλέπεται ως μορφή άσκησης, ωστόσο το γρήγορο περπάτημα μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή σας, να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες και να κάνετε την καρδιά σας πιο γερή και υγιή. Και δεν χρειάζεται να περπατάτε για ώρες. Ένας γρήγορος καθημερινός περίπατος 10 λεπτών έχει πολλά οφέλη για την υγεία και μετράει για τη συνιστώμενη δόση των 150 λεπτών εβδομαδιαίας άσκησης.

Τι να προσέξετε πριν ξεκινήσετε να περπάτατε;

• Πριν ξεκινήσετε να περπατάτε, σιγουρευτείτε ότι τα παπούτσια σας είναι άνετα και παρέχουν επαρκή υποστήριξη. Δεν πρέπει επίσης να σας προκαλούν φουσκάλες.

• Εάν περπατάτε κάθε μέρα για να πάτε στη δουλειά, θα μπορούσατε να φορέσετε τα συνηθισμένα ρούχα εργασίας σας με ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια και εφόσον είναι αναγκαίο ή θέλετε να αλλάξετε παπούτσια όταν φτάσετε στη δουλειά.

• Για μεγάλες βόλτες, μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας λίγο νερό, υγιεινά σνακ, μια αλλαξιά, αντηλιακό και ένα καπέλο σε ένα μικρό σακίδιο.

• Εάν ξεκινήσετε να κάνετε τακτικά περιπάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε ένα αδιάβροχο μπουφάν και μερικά εξειδικευμένα παπούτσια για περπάτημα σε πιο δύσκολες διαδρομές.

Τι γίνεται αν δεν είμαι πολύ ενεργός/ή;

• Εάν δεν είστε πολύ δραστήριοι/ες, αλλά είστε ωστόσο σε θέση να περπατήσετε, αυξήστε σταδιακά τις αποστάσεις που διανύετε και τους χρόνους που περπατάτε. Σημασία έχει πάντα να θυμάστε: πως κάθε λεπτό άσκησης είναι καλύτερο από την καθιστική ζωή.

• Στην περίπτωση που έχετε πρόβλημα στις αρθρώσεις σας και δυσκολεύεστε να περπατήσετε, σκεφτείτε την επιλογή της άσκησης σε πισίνα. Η κολύμβηση επίσης είναι ένα άθλημα χαμηλού αντίκτυπου για το σώμα με σημαντικά ωστόσο οφέλη για την υγεία. Το νερό βοηθά στη στήριξη των αρθρώσεων ενώ κινείστε και μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τους μύες σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ