Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε την αντίδραση Μητσοτάκη (φωτό)

Οι αναρτήσεις της πριν και μετά το επεισόδιο στο Μαξίμου

Έναν έντονο διάλογο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, για το μεταναστευτικό.

Ποια είναι όμως η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε την αντίδραση του Μητσοτάκη με την ερώτησή της και τι αναρτήσεις έκανε μετά το έντονο επεισόδιο, όπου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται για τα pushbacks μεταναστών στο Αιγαίο.

Η 61χρονη Μπέουχελ τα τελευταία χρόνια ζει τον περισσότερο καιρό στην Ύδρα καθώς εργάζεται ως ανταποκρίτρια ολλανδικών ΜΜΕ, ενώ τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη και βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο φυλάκισης έως και 1 έτους.

Photo: Facebook

Η σύλληψή της έγινε με την κατηγορία της «διευκόλυνσης παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» με την ίδια να υποστηρίζει ότι όλα είχαν ξεκινήσει έπειτα από κατηγορίες κατοίκων του νησιού για την παρουσία στο σπίτι της του 23χρονου Φρίντον από το Αφγανιστάν.

Ο Φρίντον διέμενε μαζί της ενώ είχε κάνει έφεση για την αρνητική απάντηση στην αίτησή του για άσυλο. Σε περίπτωση καταδίκης, η μέγιστη ποινή για αυτές τις υποθέσεις είναι ένα έτος φυλάκισης και 5.000 ευρώ. 

 

 

Η ίδια είχε δηλώσει στον Guardian αναφορικά με το περιστατικό ότι: «Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό».  Ακόμα υποστήριξε πως δεν ήταν μυστικό πως ο πρόσφυγας που ζούσε μαζί της και ότι είχε καλύψει την ιστορία του ως δημοσιογράφος.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

«Το όλο θέμα ότι "κρυβόμασταν" είναι γελοίο. Υπάρχουν επιστολές από το δικαστήριο με ημερομηνίες από τον Ιανουάριο του 2020, όπου αναφέρεται ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του, αλλά και για μαθήματα Ελληνικών» είχε πει ακόμα, ενώ είχε αποκάλυψε ότι το αίτημά του είχε απορριφθεί λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

«Δεν έχει καταφέρει να κλείσει ραντεβού με την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου. Καλεί εδώ και μήνες και δεν έχει πάρει απάντηση».

 

Δημοσιεύτηκε από Ingeborg Beugel στις Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021

 

Η σκιά της στο Μέγαρο Μαξίμου και η ερώτηση πριν τη συνέντευξη Τύπου

Η δημοσιογράφος πριν από την συνέντευξη είχε γράψει στο Facebook: «Είμαι με τον φωτογράφο μου στο Μέγαρο Μαξίμου, την κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Για μία συνέντευξη τύπου μετά τη συζήτησή του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε. Ποια ερώτηση θα θέλατε να τον ρωτήσω;»

 

 

Μετά το επεισόδιο «χτύπησε» και πάλι ανεβάζοντας μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται η σκιά της στο Μέγαρο Μαξίμου

 

 

«Αύριο περισσότερα για αυτό. Όταν βγήκα, μου φάνηκε ότι με ακολουθούσε και με παρακολουθούσε ένας "κατάσκοπος"», έγραψε σε τρίτο Post που έκανε στο Facebook.

 

 

 

 

 «Πιστεύουν οι Ρούτε και Μητσοτάκης πως αυτό είναι ok;» αναρωτήθηκε δημοσιεύοντας φωτογραφίες με προσφυγόπουλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ