Ο χλιδάτος & stylish γάμος της χρυσής κληρονόμου Ivy Getty, τα είχε όλα! - Τι φόρεσαν Μαρί Σαντάλ & Μαρία Ολυμπία (φωτό)

Κουμπάρα η Anya Taylor-Joy και «παπάε» η Nacy Pelosi!

Η δισέγγονη του μεγιστάνα των πετρελαίων J. Paul Getty, Ivy, παντρεύτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο και ο γάμος της τα είχε όλα! Λαμπερούς καλεσμένους, κουμπάρα την Anya Taylor-Joy και «παπά» την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Nacy Pelosi.

Ειδικότερα η 26χρονη καλλιτέχνης και μοντέλο  παντρεύτηκε τον φωτογράφο Tobias Alexander Engel στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο.

«Ήταν ακριβώς όλα όσα θα μπορούσα να έχω ονειρευτεί και πολλά περισσότερα» είπε η Getty - που είναι κόρη του μουσικού John Gilbert Getty, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο - στην Vogue.

Η γνωριμία του ζευγαριού

Η δισέγγονη του J. Paul Getty, η οποία είναι και μια από τις κληρονόμους της αμύθητης περιουσίας του,  γνώρισε για πρώτη φορά τον αγαπημένο της μέσω ενός μέλους της οικογένειας της και τον συνάντησε ξανά στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. 

«Είδα αυτόν τον χαριτωμένο τύπο που τραβούσε φωτογραφίες από την εκδήλωση αλλά και από εμένα», θυμάται η νύφη και προσθέτει: «Φυσικά πήγα και αρχίσαμε να μιλάμε. Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε γνωριστεί τον προηγούμενο χρόνο.»

Η πρόταση γάμου και το δαχτυλίδι αρραβώνων

Όσο έβγαιναν ραντεβού, το ζευγάρι με έδρα τη Νέα Υόρκη ταξίδευε συχνά. Σε ένα από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ο Toby ζήτησε από την Ivy να τον παντρευτεί.

«Αφού παρακολουθήσαμε το Unicef ​​Ball, πήγαμε στο Κάπρι για τρεις ημέρες», λέει η Getty. «Κανονικά, επιλέγω εγώ πού θα πάμε για φαγητό, αλλά αυτή τη φορά ο Τόμπι επέμενε να διαλέξει.

Όταν έφτασα στο εστιατόριο, σκέφτηκα μέσα μου "Ω, το σχεδίασε πραγματικά αυτό". Είχαμε ένα τραπέζι με θέα ολόκληρο το νησί, μακριά από το υπόλοιπο εστιατόριο. Ήρθε η σερβιτόρα και παραγγείλαμε το φαγητό μας. Καθώς ο ήλιος ετοιμαζόταν να δύσει, βγήκαμε έξω για να τραβήξουμε φωτογραφίες.

Ο Toby έβαλε το χρονόμετρο του iPhone και έπεσε στο ένα γόνατο. Το χρονόμετρο έσβησε την τέλεια στιγμή καθώς έχουμε την πιο απίστευτη φωτογραφία.».

Της έκανε πρόταση γάμου με ένα ζαφειρένιο δαχτυλίδι αρραβώνων που θυμίζει το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Γύρω από την κεντρική πέτρα προστέθηκαν διαμάντια από ένα περιδέραιο που της είχε δώσει η γιαγιά της όταν ήταν έφηβη.

«Είναι το πιο μοναδικό κόσμημα και τόσο συναισθηματικό για μένα», είπε η Ivy Getty. «Δεν μπορώ παρά να χαμογελάω κάθε φορά που κοιτάζω κάτω και το βλέπω!».

Το prewedding party, το πικ νικ, το δείπνο

Εξαιτίας της πανδημίας, το ζευγάρι δεν άρχισε αμέσως να προγραμματίζει τον γάμο, αντ' αυτού έδωσε λίγο χρόνο.

Ήθελαν οι φίλοι και η οικογένειά τους να μπορούν να γιορτάσουν μαζί τους, ειδικά καθώς η Ivy είχε χάσει τόσο τη γιαγιά της Ann - την αξιοσημείωτη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και φιλάνθρωπο που την μεγάλωσε - όσο και τον πατέρα της John Gilbert Getty το 2020.

«Όταν πέθανε η αγαπημένη μου γιαγιά , ήξερα ότι ήθελα να κάνω τον γάμο στο σπίτι μου για να την τιμήσω», λέει η Getty «Η γιαγιά μου σχεδίασε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, κάτι ποτ μου επιτρέπει να νιώθω σαν να είναι εκεί μαζί μου. Θα μπορούσα να κοιτάξω τριγύρω και να δω κάτι που μου θυμίζει αυτήν. Η παρουσία της είναι παντού σε αυτό το σπίτι. Το θέμα ολόκληρου του γάμου μου είναι το σπίτι και η γιαγιά μου».

Η Μαρία Ολυμπία με την Ivy Getty και την κουμπάρα της νύφης, την «Queens Gambit Anyta Taylor-joy

 

Τα έργα τέχνης και τα πάνελ από το σπίτι ενσωματώθηκαν και στις προσκλήσεις. «Μεγαλώνοντας σε αυτό το σπίτι και με υπέροχα πάρτι όλη μου τη ζωή, δεν χρειάστηκε ποτέ να στραφώ στο Pinterest για έμπνευση», λέει ακόμα η Getty.

«Είμαι τυχερή που ένας από τους καλύτερους φίλους μου, τον οποίο γνωρίζω όλη μου τη ζωή, είναι ο διοργανωτής εκδηλώσεων Stanlee Gatti. Προσέλαβα επίσης την οργανώτρια γάμων Jocelyn Arelt της Arelt Events».

Ο γάμος ξεκίνησε με ένα British Invasion Mod Party στο The Palace of Fine Arts στο Σαν Φρανσίσκο το βράδυ της Πέμπτης. Ο Stanlee για την πρώτη βραδιά των εορτασμών εμπνεύστηκε από την  Barberella, την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1968 σε σκηνοθεσία Jean-Claude Forest. Έτσι τόσο η νύφη, όσο και οι καλεσμένοι ντύθηκαν ανάλογα με το θέμα του πάρτυ φορώντας μίνι, παγιέτες και μπότες gogo!

Φωτογραφίες: Instagram/ivygetty

Χορευτές με διάφανες πλαστικές φυσαλίδες έδωσαν ένα μαναδικό show, ενώ Dj ήταν ο Mark Ronson. Στη σκηνή ανέβηκαν επίσης οι Earth Wind & Fire.

Η Ivy έκανε τρεις διαφορετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όλες από την Carrie Goldberg της CLG Creative. Ήταν ένα vintage φόρεμα Emanuel Ungaro με σκουλαρίκια από κοράλλια και διαμάντια από τον Stephen Russell, ένα vintage φόρεμα Emilio Pucci και παπούτσια D'Accori και τέλος ένα προσαρμοσμένο vintage Norman Norell από το Happy Isles στο L.A.

Την επόμενοι ημέρα οι καλεσμένοι και το ζευγάρι απόλαυσαν ένα μεσημεριανό πικνίκ στο Log Cabin στο Presidio, με θέα στην πόλη. «Οι πεταλούδες είναι συναισθηματικές για την Ivy, και έτσι τις ενσωματώσαμε όπου ήταν δυνατόν», λέει η Goldberg για το look της νύφης. Οι πεταλούδες ενσωματώθηκαν και στα outfits που φορούσαν τα παρανυφάκια.

Ακολούθησε η πρόβα στο Δημαρχείο και ένα ένα «κλειστό» δείπνο στο εστιατόριο Quince.

Το νυφικό Galliano με τους καθρέφτες και ο λαμπερός γάμος

Η ημέρα του γάμου ξεκίνησε με πιτζάμες! «Είχαμε όλον τον ημιώροφο δικό μας», εξηγεί η Getty. «Υπήρχει ένα δωμάτιο styling με όλα τα επιπλέον ρούχα, και δύο δωμάτια ξενοδοχείου από τα οποία αφαίρεσαν όλα τα έπιπλα».

Κανονικά, δεν κάνω φορέματα παράνυμφων, επειδή τα νυφικά από μόνα τους καταλαμβάνουν πολύ χρόνο» λέει ο John Galliano, που ανέλαβε να φτιάξει και το νυφικό της Ivy. «Όμως, καθώς ήμουν τόσο μαγεμένος από την Ivy και τις ιστορίες της για τις γυναίκες με τις οποίες είχε μεγαλώσει, έκανα μια εξαίρεση. Πριν το καταλάβω, ο αριθμός των παράνυμφων έφτασε τις δεκατέσσερεις! Και αυτά τα κορίτσια είναι τα μωρά Gen Z. Έντυσα τις μαμάδες τους και τις θείες τους!» πρόσθεσε ο σχεδιαστής μόδας.

Όσον αοφρά το εντυπωσιακό νυφικό της Ivy είπε: «Ένα μεγάλο μέρος του φορέματος ήταν πραγματικοί καθρέφτες. Αλλά επειδή επρεπε να περπατήσει μέσα σε αυτό, δημιουργήσαμε ένα υλικό που παρέπεμπε σε πραγματικό καθρέφτη αλλά ζύγιζε πολύ λιγότερο».

Η Ivy ετοιμάστηκε με την ξαδέρφη της Vanessa Waibel και την ηθοποιό Anya Taylor-Joy στη σουίτα ρετιρέ του Fairmont Hotel. Φόρεσε το John Galliano  νυφικό της - για το Maison Margiela Haute Couture - σε συνδυασμό με πέπλο ραπτικής, το οποίο είχε περίεργα σχέδια προς τιμήν της γιαγιάς της Ann, που μεγάλωσε σε μια φάρμα με καρυδιές, όπως εξήγησε η ίδια.

Είχε επίσης κεντημένες κιθάρες για να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο μουσικό πατέρα της, John Gilbert. Τα παπούτσια Christian Louboutin, σχεδιασμένα σε συνεργασία με τον John Galliano, ολοκλήρωσαν την εμφάνιση της Ivy μαζί όπως και κομμάτια που δανείστηκε από τη συλλογή κοσμημάτων της γιαγιάς της.

 

Ο Stanlee και η ομάδα του κάλυψαν ολόκληρη τη ροτόντα του Δημαρχείου με λαμπερά γαλαζοπράσινα και ροζ περσικά χαλιά, μεταμορφώνοντας πλήρως τον χώρο.

«Κρεμάσαμε με τρόπο ένα καταρράκτη με χιλιάδες ωχροροζ ορχιδέες δενδροβιάμ, από τα μεγάλα κιγκλιδώματα της σκάλας. Μεγάλες πέτρινες τεφροδόχοι σε βάθρα γεμάτες με παστέλ τριαντάφυλλα ήταν μέσα από τη ροτόντα», λέει ο Gatti. «Τα χρώματα, τα σχέδια και τα υφάσματα ήταν ένα νεύμα στην Ann».

Το γαμήλιο pary

Μετά την τελετή οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν προς το αρχοντικό των Getty. Ένα λάτιν συγκρότημα και οι χορευτές Pena Pachamama είχαν «καταλάβει» το δωμάτιο ενώ στον χώρο, υπήρχαν μπαρ και μπουφέδες, ενώ ένας κήπος με τριαντάφυλλα χτίστηκε για το χορευτικό πάρτι με DJ.

Φωτογραφίες: Instagram/ivygetty

 

Η νύφη έκανε μια δεύτερη εμφάνιση από την Maison Margiela «Το φόρεμα υποδοχής της Ivy ήταν εξαιρετικό», είπε ο Bowles. «Σαν ένα κουρελιασμένο φόρεμα της Madame Vionnet με απαλά κεντημένα, απαλά ροζ σιφόν και τούλι, ήταν σαν μια ανάσα και είχε τόσο όμορφη κίνηση για τον πρώτο χορό».  Το πάρτι τελείωσε γύρω στη 1:00 τα ξημερώματα, αλλά καθώς η τελετή ήταν πολύ νωρίτερα, φαινόταν πολύ αργότερα.

Τι φόρεσαν η Μαρί Σαντάλ και η κόρη της Μαρία Ολυμπία

Καλεσμένες στον λαμπερό και στυλάτο αυτόν γάμο ήταν και η σύζυγος του πρίγκιπα Πάυλου Μαρί Σαντάλ η οποία να σημειωθεί ότι είναι θεία της νύφης, αφρού η μεγάλη της αδερφή Pia, είναι πρώην σύζυγος του Christopher Getty, ο οποίος είναι γιος του Jean Ronald Getty και εγγονός του Jean Paul Getty. 

Για τον γάμο λοιπόν η Μαρί Σαντάλ επέλεηε ένα φόρεμα Rochasofficial το οποίο συνδύασε με μικρή δερμάτινη τσάντα Prada, ενώ για το Pre wedding party ένα μίνι λευκό Prada φόρεμα το οποίο συνδύασε με over the knee μπότες.

Η Μαρία Ολυμπία από την άλλη ήταν μια από τις παράνυφες, με την ίδια να εμφανίζεται στην τελετή με ένα ροζ φόρεμα, ενώ στο παρτι την είδαμε με ένα λαμπερό Prada μίνι φόρεμα.

Το παρών  έδωσαν και ο πρίγκιπας Παύλος, ο Κωνσταντίνος Αλέξιος και ο Αχχιλέας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ