Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Η γυμναστική είναι το κλειδί για καλύτερη ψυχική ισορροπία: Διαχειριστείτε το άγχος με τακτική σωματική δραστηριότητα (βίντεο)

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης, από την αερόβια ως τη γιόγκα, μπορεί να λειτουργήσει ως ανακουφιστική για το άγχος

Η άσκηση σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να λειτουργήσει ως ανακούφιση από το άγχος. H τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες που συνδέονται με το αίσθημα της καλής διάθεσης και να σας αποσπάσει από τις καθημερινές σας ανησυχίες. Ουσιαστικά οποιαδήποτε μορφή άσκησης, από την αερόβια ως τη γιόγκα, μπορεί να λειτουργήσει ως ανακουφιστική για το άγχος.

Γιατί η άσκηση πρέπει να αποτελεί μέρος του σχεδίου σας για τη διαχείριση του στρες

• Αυξάνει τις ενδορφίνες σας

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου σας, που ονομάζονται ενδορφίνες. Οποιαδήποτε αερόβια δραστηριότητα, όπως ένα ξεσηκωτικό παιχνίδι τένις ή μια πεζοπορία στη φύση, μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση καλής διάθεσης.

• Είναι διαλογισμός σε κίνηση

Μετά από ένα γρήγορο παιχνίδι τένις, έναν μεγάλο περίπατο ή τρέξιμο ή αρκετούς γύρους στην πισίνα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε ξεχάσει τις προκλήσεις της ημέρας. Ενώ ασκείστε, συχνά είστε συγκεντρωμένοι/ες μόνο στις κινήσεις του σώματός σας, κάτι που δίνει στο νου ένα απαραίτητο διάλειμμα από τις ανησυχίες. Καθώς αρχίζετε να αποβάλλετε τακτικά τις καθημερινές σας εντάσεις μέσω της κίνησης και της σωματικής δραστηριότητας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτή η εστίαση σε ένα μόνο πράγμα τη φορά, καθώς και η ενέργεια και καλή διάθεση που την ακολουθούν, μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε ηρεμία και συγκεντρωμένοι/ες και μετά την άσκηση.

• Βελτιώνει τη διάθεσή σας

Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Την ίδια ώρα, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης και του άγχους, να βελτιώσει τον ύπνο σας, που συχνά διαταράσσεται από το στρες και την κατάθλιψη. Όλα αυτά τα οφέλη της άσκησης μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους σας και να σας δώσουν μια αίσθηση σιγουριάς και “ελέγχου” στο σώμα και τη ζωή σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ