Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα! Σε ποια ηλικία κάνουμε περισσότερο & καλύτερο σεξ;

Οι νεαροί ενήλικες φαίνεται πως βιώνουν ακόμα μία ύφεση, πέραν της οικονομικής

Σαν να μην είχαν αρκετά προβλήματα με την οικονομική αναταραχή τα τελευταία 15 χρόνια, οι νεαροί ενήλικες βιώνουν ακόμα μία ύφεση. Πρόκειται για την ύφεση στο σεξ, όπως το έθεσε το "The Atlantic". Σύμφωνα με την έρευνα του Jean M. Twenge, καθηγητή ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, οι νεαροί ενήλικες στα 20 τους έχουν δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να απέχουν από την σεξουαλική επαφή σε σχέση με τη Gen X στην ηλικία τους. Αναφέρθηκε περαιτέρω στο ότι οι νεαροί ενήλικες αναμένεται να έχουν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τις προηγούμενες γενιές. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος αριθμός των νεαρών ενηλίκων που έκαναν περιστασιακό σεξ μειώθηκε κατά 14% μεταξύ 2007 και 2017.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας που δημοσιεύθηκε το 2017, οι Αμερικανοί στο σύνολό τους κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι πριν από δύο δεκαετίες. Κάτι τέτοιο φυσικά αντανακλά και την παγκόσμια τάση. Ο μέσος όρος (μεταξύ 2010 και 2014) ήταν 54 φορές το χρόνο έναντι 60 φορές το χρόνο από το έτος 1989 έως το 1994. Τα ποσοστά γάμου έχουν επίσης μειωθεί σε αυτό το διάστημα κατά 8%. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση για το μειωμένο σεξ. Οι Millennials, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, κάνουν σεξ κατά μέσο όρο έξι φορές λιγότερο από τα μέλη της Silent Generation. Τουλάχιστον, ελέγχονται για την ηλικία και τον χρόνο, που σημαίνει ότι όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1930 έκαναν περισσότερο σεξ από τους Millennials όταν ήταν στην ηλικία των σημερινών Millennials.

• Η συχνότητα με την οποία οι ενήλικες άνω των 70 ετών κάνουν σεξ αυξήθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, αν και είναι μικρό το ποσοστό.

• Όσοι είναι μεταξύ 18 και 29 ετών κάνουν περισσότερο σεξ, 112 φορές το χρόνο (ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα).

• Τα άτομα μεταξύ 30 και 39 αναφέρουν κατά μέσο όρο 86 φορές το χρόνο και μεταξύ 40 και 49, 69 φορές το χρόνο. Αυτό το σύνολο δεδομένων δεν αναφέρει κάτι υψηλότερο—αλλά γνωρίζουμε ότι τα άτομα άνω των 50 ετών έχουν σίγουρα ενεργή σεξουαλική ζωή.

• Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών στα 70 τους έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

• Τέλος, για εκείνους που βρίσκονται στα 80 τους, αυτό παρέμεινε σταθερό για το 19% των ανδρών και το 32% των γυναικών.

Για όλους αυτούς τους αριθμούς, υπάρχουν διαφορές μεταξύ παντρεμένων και άγαμων ζευγαριών. Γενικά, τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ με μεγαλύτερη συχνότητα από τα ανύπαντρα ζευγάρια ή οι ελεύθεροι. Ειδικά όταν πρόκειται για ανύπαντρα ζευγάρια που δεν ζουν ακόμη μαζί. Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Ωστόσο, περισσότερα μακροχρόνια ζευγάρια επιλέγουν να ζήσουν μαζί χωρίς να παντρευτούν. Σε τελική ανάλυση, δεν είναι ότι ο γάμος αποτελεί κύριο παράγοντα στη σεξουαλική ζωή κάποιου. Έτσι, φαίνεται ότι η λεγόμενη «ύφεση του σεξ» είναι σχετική. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα δεδομένα προέρχονται από έναν κόσμο πριν από την πανδημία. Το περιστασιακό σεξ σχεδόν σίγουρα μειώθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι καιρός για μια αλλαγή που φέρνει η νέα γενιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ