Προειδοποίηση Σοκ! Σχολείο κρούει τον κώδωνα στους γονείς για την πώληση νέου εθιστικού ναρκωτικού

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά έλεγχο για χρήση ουσιών σε παιδιά, ξεκινώντας από την ηλικία των 9 ετών

Το φάρμακο, που ονομάζεται «Paint», πωλείται για 5 δολάρια το χάπι. Με τους υπεύθυνους ενός σχολείου της Καλιφόρνια να προειδοποιούν τους γονείς για ένα νέο εθιστικό ναρκωτικό του δρόμου που ονομάζεται «Paint». Σύμφωνα με το KOVR-TV, οι διαχειριστές του γυμνασίου Mesa Verde στο Citrus Heights έστειλαν επιστολή στους γονείς σχετικά με τους μαθητές που αγόραζαν κρυφά το χάπι, το οποίο φέρεται να έχει ψυχεδελικές επιδράσεις. Ο σταθμός ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι παροτρύνουν τους γονείς να εμπλακούν σε διάλογο με τα παιδιά τους για το Paint, ειδικά, καθώς το φάρμακο έχει προκαλέσει βίαια επεισόδια στο σχολείο.

Παρακαλώ γνωρίζετε ότι η Διοίκηση του Λυκείου Mesa Verde διερευνά ενεργά αυτήν την ανησυχία και σημειώνουμε πρόοδο. Ζητάμε την υποστήριξη και τη βοήθειά σας”, έγραφε η επιστολή, την οποία έλαβε το CBS 13 Sacramento. Το φάρμακο, το οποίο φέρεται να πωλείται για μόλις 5 δολάρια το χάπι, περιγράφεται ως διαυγές με μια κοκκινοκαφέ σκόνη. Οι ιθύνοντες του σχολείου ζητούν οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες για το Paint καθώς διεξάγουν την έρευνά τους. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σχεδόν 841.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών από το 1999.

Το 2019, 70.630 θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και ο οργανισμός ανέφερε επίσης ότι τα ποσοστά θανάτων από υπερβολική δόση από όλα τα ψυχοδιεγερτικά αυξάνονται από το 2010.

Περισσότεροι από 10.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση που αφορούσε ψυχοδιεγερτικά με πιθανότητα κακοποίησης το 2017.

Τα ψυχοδιεγερτικά με δυνατότητα κατάχρησης περιλαμβάνουν τόσο παράνομα ναρκωτικά όσο και διεγερτικά που συνταγογραφούνται. To CDC σημειώνει ότι η χρήση ουσιών στους εφήβους μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και να συμβάλει στην ανάπτυξη προβλημάτων υγείας των ενηλίκων, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαταραχές ύπνου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά έλεγχο για χρήση ουσιών σε παιδιά, ξεκινώντας από την ηλικία των 9 ετών. Μεταξύ των μαθητών της 12ης τάξης, σχεδόν δύο στους 10 ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Το CDC σημειώνει ότι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν μιλώντας με τον παιδίατρο του εφήβου τους σχετικά με τον έλεγχο για τη χρήση ουσιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ