Δημοσκόπηση Έλον Μάσκ στο Twitter: «Να πουλήσω ή να μην πουλήσω μετοχές Tesla» - 3 εκατ ψήφοι (φωτό)

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής...»

Δημοσκόπηση στο Twitter από τον Έλον Μασκ που ρώτησε τους followers του αν θα πρέπει να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών της στην Tesla.

Ειδικότερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, εν μέσω πιέσεων στην Ουάσιγκτον να αυξήσει τους φόρους σε δισεκατομμυριούχους όπως αυτός, έγραψε στο tweet του: 

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», ενώ οαράλληλα έθεσε σε δημοσκόπηση το θέμα, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και σημειώνει: «Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

Όπως αναφέρει το timesofisrael.com οι Δημοκρατικοί πιέζουν να πληρώνουν φόρους οι δισεκατομμυριούχοι, καθώς η τιμή των μετοχών που κατέχουν ανεβαίνει, ακόμα κι αν δεν πουλήσουν καμία από αυτές. Είναι μια έννοια που ονομάζεται "μη ρευστοποιημένα  κέρδη".

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν «μαζικό» φορολογικό λογαριασμό φέτος, καθώς πρέπει να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) μετοχών που λήγουν το επόμενο έτος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

Ο Μασκ έχει επικρίνει την πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει 700 εκατομμυριούχους και να επιβάλει φόρους για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σε εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία, είτε αυτά έχουν πουληθεί είτε όχι.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής, περίπου στα μισά της 24ωρης δημοσκόπησης, το 56% είχε πει "ναι" σε σύνολο 2.598.570 ψήφων, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 3,083,700.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας του Μασκ βρίσκεται σε μετοχές της Tesla, η οποία δεν του καταβάλλει μισθό σε μετρητά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ