Συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή: Πρίγκιπας Κάρολος, Stella McCartney & Λεονάρντο Ντι Κάπριο (φωτό & βίντεο)

Βρέθηκαν στην COP26

Πρίγκιπας Κάρολος, Stella McCartney και Λεονάρντο Ντι Κάπριο συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26).

«Ένα από τα highlights στην COP26  ήταν να παρουσιάσω την εγκατάσταση του Future of Fashion στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δύο ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη» έγραψε η διάσημη σχεδιάστρια μόδας σε ανάρτησή της στο Instagram.

Φωτογραφίες: Instagram/stellamccartney

Στην φωτογραφία την βλέπουμε να φοράει ένα σκούρο πράσινο μακρύ φόρεμα, με μια μαύρη ζώνη στην μέση ενώ ποζάρει μαζί με τους δύο άντρες.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ συμμετείχαν στην COP26 μαζί με εκατοντάδες παγκόσμιους  ηγέτες. 



Ο πρίγκιπας Κάρολος άλλωστε είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» - ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. 

Δείτε επίσης:  Οικολόγος ο πρίγκιπας Κάρολος: Η Aston Martin του κινείται με κρασί & τυρί! - έχει το αυτοκίνητο 51 χρόνια (φωτό & βίντεο)

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας από πλευράς της είναι γνωστή για τις οικολογικές δημιουργίες με την ίδια να παρουσιάζει μέσα από την έκθεσή της στην COP26  τα πρώτα vegan ποδοσφαιρικά παπούτσια στον κόσμο, το αναγεννητικό βαμβάκι και την φιλική προς το δάσος βισκόζη

Γνωστός για την δράση του αναφορικά με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος είναι όμως και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Την τελευταία μου μέρα στο # COP26, είχα την τιμή να συναντήσω τον εκπληκτικό Juma Xipaia, μια νεαρή αυτόχθονα ηγέτη, η οποίο από παιδική ηλικία παλεύει ενάντια στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Belo Monte στον ποταμό Xingu του Αμαζονίου».

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της είναι περισσότερο ορατές από ποτέ.

Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ