Τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 84 νεκροί από έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων (φωτό & βίντεο)

Αρκετοί άνθρωποι νοσηλεύονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή μετά από έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων στο προάστιο της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, Φρίταουν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας της Δυτικής Αφρικής.

Ο Mohamed Lamrane Bah, διευθυντής επικοινωνιών για την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA) της Σιέρα Λεόνε, δήλωσε στο CNN ότι αρκετοί άνθρωποι νοσηλεύονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκρηξη.

Οι αρχές μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία, περισυνέλεξαν τα πτώματα και η προσπάθεια διάσωσης στο σημείο έληξε, πρόσθεσε ακόμα.

Η δήμαρχος του Freetown Yvonne Aki-Sawyerr δήλωσε μέσα από το Facebook ότι «λυπήθηκε όταν άκουσε για μια έκρηξη κατά μήκος της οδού Bai Bureh, στο Ουέλινγκτον, μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό».

«Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τρομακτικά», πρόσθεσε η Aki-Sawyerr. «Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της έκρηξης. Είθε οι ψυχές των νεκρών να αναπαυθούν σε απόλυτη ειρήνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ