Μπριζίτ Μακρόν: Με καμηλό παλτό oversized & Black dress, ζωνάκι λεπτό & γάντια για το Adieu στην Μέρκελ (φωτό)

Ο Μακρόν αποχαιρέτησε τη Μέρκελ εξαίροντας την «εξαιρετική πορεία της»...

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξήρε «την εξαιρετική πορεία» της Άγγελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη, στην Μπον της Βουργουνδίας για να την αποχαιρετήσει, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος αποσύρεται από την πολιτική έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

«Άγγελα! Άγγελα! Μπράβο!», «Ευχαριστούμε, μητερούλα!», φώναζε το πλήθος που ανέμενε τους δύο ηγέτες σε αυτή την πόλη της κεντρικής Γαλλίας, στο κέντρο της οινοπαραγωγού περιφέρειας της Βουργουνδίας.

Ο Μακρόν επέλεξε να συναντηθεί εκεί με τη Μέρκελ αντί να της παραθέσει επίσημο δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπριζίτ. Τη Μέρκελ συνόδευε ο σύζυγός της Γιόαχιμ Ζάουερ.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ημέρας ήταν όταν ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε τον Μεγάλο Σταυρό στη Μέρκελ, τη μεγαλύτερη διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής.

Πρόκειται για μια τιμή που έχει αποδοθεί τον Κόνραντ Αντενάουερ, τον Βίλι Μπραντ, τον Χέλμουτ Κολ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και η οποία «συμβολίζει την ισχύ της γαλλογερμανικής φιλίας, την οποία διατήρησε η Άγγελα Μέρκελ», όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία.

«Από τότε που έγινες καγκελάριος η Γαλλία έμαθε να σε γνωρίζει και να σε αγαπά», «στη διάρκεια όλων αυτών των ετών συνέβαλες στη διατήρηση της ενωμένης Ευρώπης παρά όλες τις αναταράξεις», τόνισε ο Μακρόν χαιρετίζοντας την «εξαιρετική» πορεία της Μέρκελ.

«Ευχαριστώ που δέχθηκες αυτό τον ορμητικό νέο πρόεδρο που ήθελε να ανατρέψει τα πάντα», «ευχαριστώ για την υπομονή και την επιείκεια προς το πρόσωπό μου», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Για το Adieu στην Άγκελα Μέρκελ η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν φόρεσε ένα υπέροχο μαύρο φόρεμα σε ίσια γραμμή και ένα  καμηλό παλτό oversized. Το φόρεμα συνδύασε με ένα λεπτό μαύρο ζωνάκι, γάντια και μαύρες γόβες. 

Μόλις έφτασαν στην Μπον, ο Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ ξενάγησαν τη Μέρκελ και τον σύζυγό της στο Οσπίς ντε Μπον, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του 15ου αιώνα το οποίο ήταν νοσοκομείο για άπορους και πλέον φιλοξενεί την ετήσια φιλανθρωπική δημοπρασία κρασιών της Βουργουνδίας.

Για το δείπνο μετέβησαν στον πύργο Κλο ντε Βουζό, ένα εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους αμπελώνες της Βουργουνδίας αναφέρει το ΑΠΕ.

Αργότερα εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να χαιρετίσουν τα δύο προεδρικά ζευγάρια καθώς περπατούσαν στους πλακόστρωτους δρόμους της Μπον.

«Είναι ένα καταπληκτικό μέρος στο οποίο μπορείς πραγματικά να νιώσεις την εμπειρία της Γαλλίας», σχολίασε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ