Με self test τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους - Σκέψεις για υποχρεωτική 3η δόση για το πιστοποιητικό (βίντεο)

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης για τα νέα μέτρα, τους εμβολιασμούς και την τρίτη δόση. 

Συγκεκριμένα είπε ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους με self test και όχι με μοριακό ή rapid test.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο σε καταστήματα λιανικής όσο και σε εξωτερικούς χώρους εστίασης θα χρειάζονται self test.

Σκέψεις να είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες.

Έλεγχοι στην εστίαση

Ο κ. Πλεύρης, για το θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο, τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της εστίασης, όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι παρανομήσουν θα το μετανιώσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ