Κινέζα τενίστρια στον 75χρονο πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: Με υποχρέωνες σε σεξ μαζί σου - Εξαφανίστηκε η καταγγελία (φώτο-βίντεο)

Καθώς οι ισχυρισμοί της Peng προκάλεσαν σεισμό στο κινέζικο  διαδίκτυο, η λογοκρισία άρχισε με ταχύτητα και αγριότητα που δεν είχε παρατηρηθεί σε καμία από τις προηγούμενες περιπτώσεις #MeToo της χώρας.
Η μακροσκελής ανάρτησή της, που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τις 10 μ.μ. την Τρίτη, διαγράφηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά. 

Σαν βόμβα έπεσε στην Κίνα , η #MeToo καταγγελία μιας διάσημης αθλήτριας του τένις εναντίον ενός πρώην ηγετικού στελέχους της κυβέρνησης.

Η καταγγελία δέχεται σφοδρή λογοκρισία  με τις αρχές να αγωνίζονται να εξαλείψουν οποιαδήποτε αναφορά για ένα πολιτικά ευαίσθητο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σάλο  στο κινεζικό διαδίκτυο.

Η 35χρονη Peng Shuai δύο φορές πρωταθλήτρια στο διπλό, στο Wimbledon και στο French Open  κατηγόρησε την Τρίτη, τον συνταξιούχο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Zhang Gaoli, ότι την πίεζε να κάνει σεξ μαζί του.

Αυτό έλεγε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Shuai στο Weibo - το κινέζικο twitter - η οποία διαγράφηκε μυστηριωδώς.

Στην ανάρτηση των 1600 λέξεων,  η οποία έχει τη μορφή ανοιχτής επιστολής -καταγγελίας προς τον Zhang, η αθλήτρια  ισχυρίζεται ότι την πίεζε να κάνει σεξ μαζί του και στη συνέχεια είχαν σχέση με διαλείματα η οποία  διήρκεσε τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η Peng λέει ότι άνοιξε την καρδιά της στον Zhang, ο οποίος είναι τώρα 75 ετών.

"Γιατί έπρεπε να επιστρέψεις κοντά μου, να με πας  στο σπίτι σου για να με αναγκάσεις να κάνω σεξ μαζί σου; Ναι, δεν είχα κανένα στοιχείο και ήταν απλά αδύνατο να έχω στοιχεία", έγραψε.

"Δεν μπορούσα να περιγράψω πόσο αηδιασμένη ήμουν και πόσες φορές ρώτησα τον εαυτό μου αν είμαι ακόμα άνθρωπος; Νιώθω σαν ένα πτώμα που περπατά. Κάθε μέρα έπαιζα, θέατρο -  ποιο άτομο είναι το πραγματικό εγώ;", συνεχίζει.

Ανελέητη λογοκρισία

Καθώς οι ισχυρισμοί της Peng προκάλεσαν σεισμό στο κινέζικο  διαδίκτυο, η λογοκρισία άρχισε με ταχύτητα και αγριότητα που δεν είχε παρατηρηθεί σε καμία από τις προηγούμενες περιπτώσεις #MeToo της χώρας.

Η μακροσκελής ανάρτησή της, που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τις 10 μ.μ. την Τρίτη, διαγράφηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά

Screenshots της είχαν αρχικά κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιδιωτικές ομάδες συνομιλίας, αλλά σύντομα λογοκρίθηκαν επίσης, μαζί με άλλες αναρτήσεις που συζητούσαν την υπόθεση.

Ο επίσημος  λογαριασμός της Peng, ο οποίος έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ακόλουθους, παραμένει στο Weibo από το απόγευμα της Τετάρτης.

Αλλά έχει αποκλειστεί από αναζητήσεις. Όλες οι ενότητες σχολίων κάτω από τις προηγούμενες αναρτήσεις της έχουν επίσης κλείσει, αναφέρει το CNN.

Το CNN δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Zhang, ο οποίος υπηρέτησε στην επταμελή Μόνιμη Επιτροπή Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, το ανώτατο ηγετικό όργανο της χώρας, από το 2012 έως το 2017 κατά την πρώτη θητεία του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping στην εξουσία. Αποσύρθηκε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2018.

Στην Κίνα, οι κορυφαίοι ηγέτες  που κατέχουν θέσεις σαν αυτή  του Zhang παραμένουν απροσπέλαστοι και η ιδιωτικότητα τους είναι απαραβίαστη ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση του να σχολιάσει αυτή την ιστορία.

Το νεοσύστατο κίνημα #MeToo της Κίνας έχει στοχεύσει στο παρελθόν ακαδημαϊκούς, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και διασημότητες -- με διαφορετικά αποτελέσματα.

Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα ανώτερα κλιμάκια του Κομμουνιστικού Κόμματος.


"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο αξιοσημείωτο είναι για την Πενγκ Σουάι να επιλέξει να μιλήσει ανοιχτά.

Λίγοι άνθρωποι θα είχαν το θάρρος να το κάνουν, γιατί θα μπορούσε να γίνει σε βάρος της ασφάλειας τους και της οικογένειάς τους", είπε η  Lv Pin μία σημαντική  Κινέζα φεμινίστρια που τώρα ζει στη  Νέα Υόρκη.

Προσθέτοντας στην πολιτική ευαισθησία, το σκάνδαλο ήρθε επίσης λίγες μέρες πριν από μια κρίσιμη συνάντηση των κομματικών ελίτ στο Πεκίνο, η οποία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο στον Σι Τζινπίνγκ να εδραιώσει μια τρίτη θητεία στην εξουσία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ