Πέθανε ο Ronnie Wilson - Ιδρυτής της θρυλικής Gap Band - Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου του (φώτο-βίντεο)

H ιστορία του συγκροτήματος 

 Ο Ronnie Wilson ο ένας από τα τρία αδέρφια που δημιούργησαν τη θρυλική  The Gap Band, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Ο μάνατζερ των Gap Band, Michael Paran επιβεβαίωσε το θάνατο του Wilson στο USA TODAY την Τετάρτη.

Ο θάνατός του Wilson ανακοινώθηκεστο Facebook  με μία σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του, η οποία θυμάται τον μουσικό ως «ιδιοφυΐα».

“Η αγάπη της ζωής μου έφυγε σήμερα το πρωί” έγραψε η σύζυγός του Linda Boulware-Wilson την Τρίτη.

 

 

Ronnie Wilson ήταν μια ιδιοφυία στο να δημιουργεί, να κάνει παραγωγές, να παίζει τρομπέτα, πλήκτρα και να τραγουδάει, από την παιδική του ηλικία μέχρι που έφτασεσ τα 70. Θα μας λείψει αληθινά!”, συνέχισε.

 

 

Ο Wilson και τα δύο αδέρφια του Charlie και Robert δημιούργησαν την  The Gap Band στα τέλη της δεκαετίας του '60 και παρουσίασαν πολλές ρυθμικές και οργανικές επιτυχίες στη δεκαετία του '70 και του '80, όπως τα τραγούδια "Outstanding", "You Dropped a Bomb On Me" και "Oops Upside". Your Head."

 Linda Boulware-Wilson - Facebook

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Τσάρλι Γουίλσον έγραψε στο Twitter για τον θάνατο του αδελφού του, ευχαριστώντας άλλους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια αυτής της «δύσκολης στιγμής».

 

 

«Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις προσευχές και την αγάπη σας για την απώλεια του αδελφού μου Ρόνι», έγραψε. "Εκτιμώ όλα τα μηνύματά σας και είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη αυτή τη δύσκολη στιγμή. "Θεραπεύει τους συντετριμμένους στην καρδιά και  επουλώνει τις πληγές τους." (Ψαλμοί 147:3).

 

 

Τα τρία αδέρφια που γεννήθηκαν στην Τάλσα της Οκλαχόμα μεγάλωσαν τραγουδώντας στην εκκλησία που έψελνε ο πατέρας τους.

 

 

Χρόνια αργότερα σχημάτισαν την μπάντα  και την ονόμασαν από τρεις δρόμους που περικλείουν την ιστορική Μαύρη γειτονιά που καταστράφηκε κατά τη σφαγή της Τάλσα: Greenwood, Archer και Pine.

Μαζί, ο Ronnie Wilson και τα αδέρφια του ολοκλήρωσαν πολλά  άλμπουμ στα στούντιο.

 

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συγκροτήματος, τέσσερα από τα εννέα άλμπουμ τους έγιναν πλατινένια.

Το 2005, τιμήθηκαν με το BMI Icon Award, ένα βραβείο που δόθηκε σε τραγουδοποιούς για τη «διαρκή επιρροή τους σε γενιές μουσικών δημιουργών».

 

 

 Η The Gap Band προτάθηκε το 1983 για την καλύτερη R&B Instrumental Performance για το "Where Are We Going?"

 

 

Πολλά από τα τραγούδια τους, συμπεριλαμβανομένου του "Outstanding", χρησιμοποιήθηκαν συχνά ως βάση σε κομμάτια χιπ-χοπ δεκαετίες αργότερα, συμπεριλαμβανομένων των  τραγουδιών του N.W.A. και του Νας.

Πιο συγκεκριμένα, η The Gap Band πιστώθηκε ως συν-δημιουργός για την επιτυχία του Bruno Mars και του Mark Ronson, "Uptown Funk", μετά από νομική αξίωση λόγω της ομοιότητάς του τραγουδιού με το "I Don't Believe You Want To Get Up And Dance.

 

 

Η μπάντα συνέχισε να γράφει και να παρουσιάζει μουσική για 43 χρόνια μέχρι που ο μικρότερος αδερφός και μπασίστας, ο Robert, πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 2010.

Ο βασικός τραγουδιστής Charlie Wilson, 68 ετών, είναι το τελευταίο επιζών μέλος των The Gap Band.

Σύφωνα με πληροφορίες ο Ronnie Wilson, έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε σε κώμα και δεν συνήλθε ποτέ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ