Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα καθυστερεί την εμμηνόπαυση: Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ για να αποφύγεις την πρόωρη εμφάνισή της;

Ποια η σχέση του αυνανισμού με την πρώιμη εμμηνόπαυση;

Μια ομάδα στο University College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε εβδομαδιαία σεξουαλική δραστηριότητα – συμπεριλαμβανομένου του στοματικού σεξ, του σεξουαλικού αγγίγματος και του αυνανισμού – έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να εισέλθουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση – ή εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών. Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν δεδομένα από 2.936 άτομα, με μέση ηλικία τα 45 έτη, στην αμερικανική μελέτη για την υγεία των γυναικών SWAN. Οι συμμετέχουσες ερωτήθηκαν σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά έκαναν διαφορετικά είδη σεξ τους τελευταίους έξι μήνες και αν είχαν περάσει από την εμμηνόπαυση.

Εκείνες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ήδη περάσει την εμμηνόπαυση σε σχέση με όσες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Η ωορρηξία επιτρέπει την απελευθέρωση των ωαρίων για να καταστεί δυνατή η αναπαραγωγή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, το ανοσοποιητικό σύστημα ηρεμεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης ή ασθένειας. Σύμφωνα με τη Μέγκαν Αρνοτ, την πρώτη συγγραφέα της μελέτης και υποψήφια διδάκτορα στην ανθρωπολογία, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το σώμα αναζητά φυσικές ενδείξεις για να καταλάβει εάν είναι πιθανή μια εγκυμοσύνη και εάν πρέπει να σταματήσει να σπαταλά πόρους μέσω της ωορρηξίας και να διοχετεύσει την ενέργειά του στη φοντίδα των απογόνων. Το σεξ μπορεί να είναι ένα από αυτά τα σημάδια. Εάν ένα άτομο δεν διεγείρεται τακτικά, φαίνεται, ότι το σώμα μπορεί να υποθέσει ότι μια εγκυμοσύνη είναι απίθανη και ότι αξίζει να κάνει αυτό το “βιολογικό συμβιβασμό, εξηγεί η Arnot.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Open Science, υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι μητέρες ζουν πολύ περισσότερο ​​από τα χρόνια της τεκνοποίησης για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν περισσότερα παιδιά. Η ιδέα, είπε ο Arnot, είναι ότι «η εμμηνόπαυση αρχικά εξελίχθηκε στους ανθρώπους για να μειώσει τις αναπαραγωγικές συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών γενεών θηλυκών και να επιτρέψει στις γυναίκες να αυξήσουν τη φυσική τους κατάσταση χωρίς αποκλεισμούς επενδύοντας στα εγγόνια τους».

Το τακτικό στοματικό σεξ και ο αυνανισμός σηματοδοτούν στο σώμα ότι η αναπαραγωγή είναι ακόμα δυνατή. Η Arnot λέει ότι ένα από τα πιο εκπληκτικά ευρήματα ήταν η σχέση του αυνανισμού με την πρώιμη εμμηνόπαυση, γεγονός που υποδηλώνει ότι ακόμη και ανεπαίσθητα σημάδια διέγερσης παίζουν ρόλο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη συνδέει το σεξ και την εμμηνόπαυση, αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα. Η μελέτη της Arnot είναι η πρώτη που καθιέρωσε μια σχέση μεταξύ της εμμηνόπαυσης και της σεξουαλικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τον Arnot, χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η σεξουαλική δραστηριότητα καθυστερεί την εμμηνόπαυση ή όχι. «Η εμμηνόπαυση, φυσικά, θα συμβεί σε όλες τις γυναίκες (.. ) αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει αιτιώδης σχέση [μεταξύ σεξ και εμμηνόπαυσης], είναι ένας τομέας για μελλοντική έρευνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ