Γιατί η ρετινόλη είναι η καλύτερη φίλη της επιδερμίδας σας; Βελτιώνει άμεσα την υφή του δέρματος & αντιμετωπίζει πλήθος ατελειών

Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α

Η ρετινόλη μπήκε λίγο αργά στο χώρο της καλλυντικής δερματολογίας, αλλά πολύ γρήγορα εντυπωσίασε με τα οφέλη της. Είναι δύσκολο να αγνοήσετε ένα συστατικό που υπόσχεται τόσα πολλά.

Ο όρος Ρετινοειδή περιγράφει τα παράγωγα της βιταμίνης Α που αποφράσσουν τους πόρους, ενισχύουν το κολλαγόνο, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και επιταχύνουν τον κύκλο ανανέωσης των κυττάρων, εξισορροπώντας τον αποχρωματισμό και εξομαλύνοντας το δέρμα – μερικές φορές σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Τι ακριβώς είναι η Ρετινόλη

Η Ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α η οποία όταν μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος όπως και για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Επομένως, η ρετινόλη είναι μια εξαιρετική πηγή φροντίδας για την επιδερμίδα σας.

Πώς δουλεύει

  • Αντί να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, όπως κάνουν πολλά άλλα προϊόντα αντιγήρανσης και ακμής, τα μικρά μόρια που συνθέτουν τη ρετινόλη πηγαίνουν βαθιά κάτω από την επιδερμίδα, το εξωτερικό δηλαδή στρώμα του δέρματος.
  • Μόλις βρεθεί σε αυτό το μεσαίο στρώμα του δέρματος, η ρετινόλη βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών για να ενισχύσει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό δημιουργεί ένα «παλλόμενο» αποτέλεσμα που μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των διογκωμένων πόρων.
  • Ταυτόχρονα, η ρετινόλη έχει μια απολεπιστική επίδραση στην επιφάνεια του δέρματος που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας.
  • Η ρετινόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της σοβαρής ακμής, καθώς και των σχετικών ουλών. Βοηθά να διατηρήσετε τους πόρους σας ξεμπλοκαρισμένους, προλαμβάνοντας το σχηματισμό κηλίδων. Σε περίπτωση που έχετε σοβαρή ακμή, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένα αντιβιοτικό σε συνδυασμό με τη θεραπεία με ρετινόλη. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες για να δείτε βελτίωση.
  • Τέλος, η ρετινόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι ισορροπεί τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Τα ήπια αποτελέσματα απολέπισης βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί να ωφελήσει ακόμη και το λιπαρό δέρμα ελέγχοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στους πόρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ