Τι τύπος make up είσαι; Tips για να απογειώσεις το look σου – Είτε είσαι femme fatale είτε το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ένα είναι σίγουρο: Ότι θα λάμψεις!

  • Εάν είσαι εκκεντρική

Είσαι το κορίτσι που δημιουργεί δικές του τάσεις και δεν ακολουθεί ποτέ τις υπόλοιπες; Βάφεις έντονα τα μάτια και τα χείλη σου ταυτόχρονα; Η αλήθεια είναι πως μόνο εσύ θα μπορούσες να υποστηρίξεις ένα extreme μακιγιάζ.

Ο χρυσός κανόνας στο μακιγιάζ “ποτέ μην τονίζεις μάτια και χείλη παράλληλα” είναι για τις άλλες. Εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις με επιτυχία ιριδίζουσα σκιά κάτω από τα φρύδια, να περάσεις τρεις στρώσεις μαύρης μάσκαρας στις βλεφαρίδες σου και επιπλέον να βάψεις έντονα τα χείλη σου, είτε με κραγιόν είτε με gloss. Ωστόσο για να αποφύγεις λάθη και υπερβολές στο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε σκιές σε παλέτες. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι οι αποχρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους.

 

  • Εάν είσαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Είσαι ανεπιτήδευτα όμορφη, κυκλοφορείς με ελάχιστο foundation, λαμπερό gloss και δείχνεις sexy. Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει τη φυσικότητά σου. Ακόμα κι αν τρέξει λίγη μάσκαρα από τα μάτια σου απλώς υπογραμμίζει γοητευτικά τον αυθορμητισμό σου.

Το ότι δε σου ταιριάζει το βαρύ καλυπτικό foundation που δημιουργεί το εφέ “μάσκας” στο πρόσωπο, προφανώς το γνωρίζεις ήδη. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ υγρό foundation μεγάλης αντοχής, που ταυτόχρονα περιορίζει το σμήγμα. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα ανακάτεψε την ενυδατική σου κρέμα με το foundation και άπλωσε τη με τα δάχτυλα σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό.

 

  • Εάν είσαι ρομαντική και γλυκιά

Αφηγείσαι καθημερινές ιστορίες με ροζ φόντο και αγαπάς τα βολάν, τα πουά και τις κορδέλες; Εννοείται πως για το μακιγιάζ σου επιλέγεις πάντα αποχρώσεις του ροζ.

Το must προϊόν μακιγιάζ για εσένα είναι -τι άλλο;- το ρουζ σε τριανταφυλλί απόχρωση. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πινέλου πάρε μια μικρή ποσότητα ρουζ και ύστερα μια μικρή ποσότητα πούδρας, τίναξε το πινέλο και πέρασέ το από το κέντρο των μήλων μέχρι τους κροτάφους ακολουθώντας τη γραμμή κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών. Αν θέλεις να τονίσεις τα ζυγωματικά σου, προτίμησε ένα ρουζ σε υφή μους.

 

  • Εάν είσαι femme fatale

Ό, τι και να φοράς τραβάς τα βλέματα. Είσαι γεννημένη πρωταγωνίστρια, ενώ το κόκκινο στα χείλη είναι για εσένα τόσο ευκολοφόρετο, όσο και το διάφανο gloss για το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Εννοείται ότι το έχεις πάντα στην τσάντα σου.

Τα απαλά και λεία χείλη είναι ο καμβάς για να δουλέψεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου. Φρόντισέ τα, όπως ακριβώς κάνεις με την επιδερμίδα σου. Κάν’ τους συχνά απολέπιση, έτσι ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας στο έντονο χρώμα να διαρκέσει περισσότερο. Πώς να το απλώσεις; Δε χρειάζεσαι πολλά: Πέρασε μια στρώση απευθείας, με πινελάκι ή και με το δάχτυλο, μετά πίεσε απαλά με ένα χαρτομάντηλο, και έτοιμη! Για extra λάμψη, και κυρίως για τις βραδινές ώρες, άπλωσε ελάχιστη λευκή ιριδίζουσα σκιά στο κέντρο του κάτω χείλους. Θα αιχμαλωτίσει το φως και το στόμα σου θα δείχνει πιο χυμώδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ