Τα φύκια στην υπηρεσία της ομορφιάς: Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για μία ευρεία γκάμα δερματικών προκλήσεων – Βελτιώνουν εντυπωσιακά τις ρυτίδες (βίντεο)

Είναι χρήσιμα για όλους τους τύπους προϊόντων περιποίησης δέρματος και καλλυντικών

Τα φύκια περιέχουν μια πολύ ισχυρή συγκέντρωση θαλασσινού νερού και είναι σε θέση να προσλαμβάνουν μέταλλα με απορρόφηση και ενεργή μεταφορά από τη θάλασσα ή τον ωκεανό. Λόγω αυτών των διεργασιών, ορισμένα φύκια έχουν μια πυκνή συγκέντρωση βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, πρωτεϊνών και λιπιδίων, τα οποία έχουν άφθονα οφέλη για το δέρμα. Καθώς, μάλιστα, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη φυκιών, μπορεί να είναι χρήσιμα για όλους τους τύπους προϊόντων περιποίησης δέρματος και καλλυντικών, από καθαριστικά, τόνερ, ενυδατικές κρέμες, ορούς και μάσκες μέχρι καλλυντικά όπως πούδρα και lipgloss.

Οφέλη για το δέρμα

Τα φύκια διαθέτουν πολλά οφέλη περιποίησης και θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα, στοχεύοντας σε μία ευρεία γκάμα δερματικών προκλήσεων, από την περίσσεια λιπαρότητας μέχρι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ειδικότερα,

Ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος: Ορισμένα φύκια μειώνουν την παραγωγή σμήγματος, ενώ άλλα μπορούν να μειώσουν τα βακτήρια που εμπλέκονται στο σχηματισμό ακμής, καθιστώντας τα ένα πιθανό συστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής.

• Μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων: Τα φύκια είναι μια πλούσια πηγή αμινοξέων (όπως η γλυκίνη) και φυσικών αντιοξειδωτικών (όπως η βιταμίνη C), που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζουν πιο νεανική όψη δέρματος.

• Θεραπεύουν το ευαίσθητο δέρμα: Τα φύκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχουν φυσικά μέταλλα όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και ενισχύουν το ευαίσθητο δέρμα. Προστατεύουν επίσης το δέρμα από τις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες δημιουργώντας ένα προστατευτικό φράγμα σε αυτό.

• Προσφέρουν ήπια απολέπιση-Απομακρύντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος: Ειδικότερα, τα αποτοξινωτικά οφέλη του Corallina officinalis (ένα κόκκινο φύκι που σχηματίζει ανθρακικό ασβέστιο) βοηθούν στην ήπια απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

• Ενυδατώνουν το δέρμα: Τα φύκια όχι μόνο περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη διατήρηση του φραγμού της επιδερμίδας, αλλά είναι επίσης πλούσια σε πολυσακχαρίτες όπως το αλγινικό οξύ, που βοηθούν να “κλειδώσει” η υγρασία στο δέρμα μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ