Σπάνιο story: Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η πλούσια οικογένεια, η σικ μητέρα του, η οικονομική καταστροφή (φωτό)

Οι γονείς με απίστευτη φινέτσα και αρχοντιά

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης ανέβασε στη σελίδα του στο Instagram μια απίθανη vintage φωτογαρφία του Ντίνου Ηλιόπουλου, ενώ έγραψε και μερικά λόγια για την ζωή του αξέχαστου ηθοποιού.

Στην εικόνα βλέπουμε τον Ηλιόπουλο να ποζάρει μαζί με την κομψή μητέρα του, ενώ στο post διαβάζουμε ένα σπάνιο story για τους γονείς του οι οποίοι όπως γράφει είχαν «απίστευτη φινέτσα και αρχοντιά, γαλλικές επιρροές και ελληνικές παραδοσιακές» ωστόσο δυστυχώς οδηγήθηκαν αργότερα στην οικονομική καταστροφή.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος με την αγαπημένη του μητέρα Αθηνά αρχές της δεκαετίας του '60 στα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών του στο θέατρο και τον κιν/φο. Γεννημένη στην Σαναά της Υεμένης το 1888 με καταγωγή από Αμαλιάδα θα παντρευτεί το 1907 στην Βηρυτό του Λιβάνου τον Ηλία Ηλιόπουλο με καταγωγή επίσης από Αμαλιάδα και θα εγκατασταθούν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου θα αποκτήσουν τέσσερα παιδιά. Τα επόμενα χρόνια μετακομίζουν στην Μασσαλία της Γαλλίας λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων της οικογενειακής επιχείρησης.

Instagram/arisloupasis

Οι γονείς με απίστευτη φινέτσα και αρχοντιά, γαλλικές επιρροές και ελληνικές παραδοσιακές αρχές θα προσφέρουν στα παιδιά καλές σπουδές και υπέροχα και ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.Την περίοδο του οικονομικού κράχ εγκαθίσταται στην Αθήνα σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα της οδού Πατησίων, όπου δύο χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας ο πατέρας του φεύγει από την ζωή με την μητέρα Αθηνά να στέκεται κυριολεκτικά σαν βράχος στον Ντίνο και τα αδέρφια του.

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν ο αγαπημένος ηθοποιός σε ηλικία δέκα ετών ασθενήσει βαριά από τύφο και μείνει σχεδόν σε κώμα για έξι μήνες, δεν θα λείψει ούτε λεπτό από το πλάι του.

Στα χρόνια της μεγάλης καταξίωσης του στον χώρο της υποκριτικής, σε κάθε πρεμιέρα η καλύτερη θέση στην πρώτη σειρά της πλατείας του θεάτρου θα είναι πάντα για μια αρχοντική κυρία με ασημένια μαλλιά που κάθεται περήφανη και ευτυχισμένη απολαμβάνοντας την επιτυχία που βιώνει το αγαπημένο της παιδί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ