Κόντρα Γαλλίας - Βρετανίας για τα αλιευτικά δικαιώματα: Ο Μακρόν κάλεσε τον Τζόνσον να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

«Δεν συμφωνήθηκαν αμοιβαίες προσπάθειες για αποκλιμάκωση»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα στον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι το Λονδίνο θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αναφορικά με την διαμάχη που έχει προκύψει στις σχέσεις των δύο χωρών σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα στην μετά Brexit εποχή, όπως δήλωσε ένας σύμβουλος της γαλλικής προεδρίας.

"Ο στόχος τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τον πρωθυπουργό είναι να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης", όπως είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους έπειτα από την συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί στο περιθώριο της συνόδου της G20 στη Ρώμη.

Αλιευτικά Δικαιώματα: «Δεν συμφωνήθηκαν αμοιβαίες προσπάθειες για αποκλιμάκωση»

Η Βρετανία απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς της Γαλλίας ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν σε μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους με αφορμή τα αλιευτικά δικαιώματα στην μετά Brexit εποχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα πρέπει το Παρίσι να κάνει την πρώτη κίνηση.

Νωρίτερα, ένας γάλλος αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση.

 

 

"Είναι ζήτημα των Γάλλων να αποφασίσουν αν θέλουν να απομακρυνθούν από τις απειλές που διατύπωσαν τις τελευταίες ημέρες για παραβίαση της συμφωνίας για το Brexit. Αυτό είναι δικό τους ζήτημα. Φυσικά και θα το χαιρετίζαμε, αν επιθυμούσαν να αποκλιμακώσουν τις απειλές που έχουν διατυπώσει", είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

 

 

"Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη γαλλική κυβέρνηση και με τους αλιείς που διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να γίνει", επισήμανε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αναφερόμενος στις απαιτούμενες άδειες για τα γαλλικά αλιευτικά σκάφη ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ