Γλασκώβη - ένα βήμα πριν τον στόχο ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ: Έφτασε ήδη τρέχοντας στην Αγγλία (φωτό & βίντεο)

Έχει ήδη διατρέξει 1.900 χλμ

Ο Άγης Εμμανουήλ έχει βάλει στόχο να τρέξει μέχρι την Γλασκώβη για την διάσκεψη για το κλίμα, με την ηθοποιό να έχει κατορθώσει ήδη να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνωντας μια αρκετά δύσκολη διαδρομή.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος, ακτιβιστής και ηθοποιός βρίσκεται τώρα μια ανάσα μακριά από τον στόχο του  έχοντας ήδη διατρέξει 1.900 χλμ! «Στο Μάντσεστερ, έφηβοι στο δρόμο με ρώτησαν τι έκανα. "Τους προσκάλεσα να έρθουν να τρέξουν μαζί μου για λίγο, μιλήσαμε για το κλίμα. Δεν θα το είχα κάνει αυτό πριν», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο get to text.

Στόχος του να μεταφέρει στη συνδιάσκεψη που ξεκινά 1η Νοεμβρίου τα μηνύματα, τις σκέψεις και τις ελπίδες πληθώρας Ευρωπαίων συμπολιτών μας που τον συνάντησαν, έτρεξαν μαζί του και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην οικολογική του δράση.

Φωτογραφίες: Facebook/2421 km for Climate Change -2421ClimateRun

Το ταξίδι του Άγη Εμμανουήλ ξεκίνησε τον Αύγουστο, συμβολικά από την Πνύκα και μέχρι στιγμής έχει περάσει μεταξύ άλλων από το Μιλάνο, την Πάντοβα, την Λυόν και το Παρίσι. Θα ολοκληρωθεί δε σε έναν υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων, που ισούται με 60 Μαραθώνιους.

«Εάν θελουμε να ιδούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο και η θάλασσα να κυματίζει πρέπει να κινηθούμε, εάν όχι να τρέξουμε με όλη μας την δύναμη, ο καθένας με τον τρόπο του. Και μόνο έτσι θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, πέρα από τον εγωισμό και την ιδιοτέλεια μας.

Facebook/photo Ioannis Alexopoulos

Facebook/2421 km for Climate Change -2421ClimateRun

Τα πρώτα χιλιόμετρα μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά στη συνέχεια προσαρμόζεσαι και χαίρεσαι με τη νέα κατάσταση. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να συμφιλιωθούμε με τον πλανήτη που εδώ και χρόνια έχουμε μετατρέψει από φίλο σε εχθρό. Η κρίση είναι μέσα μας, άλλωστε.

Όσο για τον τερματισμό… θα σας πω σε λίγες μέρες πόσο υπέροχος θα είναι» λέει ο Αγης Εμμανουήλ για το στόχο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ