Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τρία βίντεο μας βάζουν στη μαγεία της haute couture - Chanel, Dior και Dolce & Gabbana

Απίθανες δημιουργίες υψηλής ραπτικής

Κυριακή σήμερα και στο eirinika σας βρήκαμε τρία απίθανα βίντεο από τα haute couture catwalks μεγάλων οίκων μόδας, που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Από το defile της Chanel στο Palais Galliera του Παρισιού για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2021-2022, ως το αντίστοιχο huate couture show του Dior επίσης από την  πόλη του φωτός και εκείνο του Dolce&Gabbana από την μαγική Βενετία.

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η wikipedia η υψηλή ραπτική αναφέρεται στη δημιουργία αποκλειστικών ενδυμάτων ένδυσης. Έχει δημιουργηθεί για ειδικούς πελάτες και είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας,ακριβά υφάσματα και ραμμένα με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η ραπτική χρησιμοποιείται ως μια κοινή σύντμηση της υψηλης ραπτικης και αναφέρεται στο ιδιο το πνευμα.

Στην σύγχρονη Γαλλία υψηλή ραπτική είναι μια προστατευόμενη ονομασία δηλαδή ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από επιχειρήσεις που πληρούν ορισμένες προδιαγραφές. Ωστόσο, ο όρος αναφέρεται για να περιγράψει όλα τα είδη ένδυσης υψηλής ραπτικής και επίσης παράγεται στο Παρίσι ή σε άλλες πρωτεύουσας της μόδας όπως το Μιλάνο,Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Στη Γαλλία,η υψηλή ραπτική προστατεύεται από το νόμο και ορίζεται από το Chambre de Commerce et d 'Industrie de Paris, με έδρα το Παρίσι. Το Chambre syndicale de la haute ορίζεται ως η ρύθμιση προμήθειας που καθορίζει ποιοι οίκους μόδας είναι επιλέξιμοι για να είναι αληθινή η υψηλή ραπτική.

Το chambre λειτουργεί επίσης ένα σχολείο υψηλής ραπτικής στο Παρίσι για να διδάξουν τους προσεχείς σχεδιαστές και τη δημιουργία ενδυμάτων ένδυσης και επίσης το σχολείο συμβάλλει στη δημιουργία νέων σχεδιαστών για να βοηθήσει τους οίκους που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα.Τα κριτήρια για την υψηλή ραπτική ιδρύθηκαν το 1945 και ενημερώθηκαν το 1992.

Για να κερδίσει το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται ένας οίκος υψηλής ραπτικής,τα μέλη του Chambre syndicale de la haute πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες:

  • Να είναι σχεδιασμένα για ιδιώτες πελάτες,με ένα ή περισσότερα εξαρτήματα.
  • Να έχουν ένα εργαστήριο,στο Παρίσι,που απασχολεί τουλάχιστον 15 άτομα πλήρους απασχόληση.
  • Κάθε εποχή να παρουσιάζει μια συλλογή στο Παρίσι,η οποία να περιλαμβάνει 35 εξόδους με ρούχα για την ημερήσια ένδυση και για την βραδινή.

Ωστόσο,ο όρος υψηλή ραπτική μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάχρησης από έτοιμα ενδύματα μόδας έτσι ώστε το πραγματικό νόημα μπορεί να έχει γίνει ασαφές με τα έτοιμα ενδύματα στην αντίληψη του κοινού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ