Επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Θα ζητήσω αστυνομική προστασία» (βίντεο)

 Του έσκισαν το πουκάμισο...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε να γίνει έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και ύστερα η κατάσταση έλαβε απίστευτες διαστάσεις.

«Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως αμέσως μετά, πιθανότατα ο γιος του ιδιοκτήτη πήγε στο τραπέζι τους και τους έδιωξε κακήν κακώς.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως μόλις βγήκε από μαγαζί έπεσαν δύο πάνω του και του έσκισαν το πουκάμισο, με τους συναδέλφους του να επεμβαίνουν για να τον σώσουν.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε πως δεν θα υποβάλλει μήνυση, διότι στόχος του δεν είναι να τιμωρήσει και έκανε έκκληση στον κόσμο να εφαρμοσθούν τα μέτρα. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει αστυνομική προστασία, καθώς δέχεται συνεχώς απειλές και βρισιές, όπως για παράδειγμα «Βασιλακόπουλε ψόφα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δέχομαι μηνύματα όπως ''Βασιλακόπουλε ψόφα'' και μηνύματα για τη νεκρή μητέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταστηματάρχες είπαν πως γνώριζαν ότι θα έρχονταν οι λοιμωξιολόγοι στην ταβέρνα τους και δεν έκαναν έλεγχο, διότι γνώριζαν ότι είναι όλοι τους εμβολιασμένοι.

Το περιστατικό προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με σχετική ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής:

 

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ