Να εντάξετε το αυγό στη δίαιτά σας; Το διατροφικό θαύμα για την απώλεια βάρους – Με βιταμίνες & θρεπτικά συστατικά

Αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις πηγές πρωτεΐνης για τον οργανισμό

Το αυγό είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, ενδέχεται να ενισχύσει σημαντικά την απώλεια βάρους. Οι αθλητές χρησιμοποιούν στο διαιτολόγιό τους τα αυγά, καθώς πρόκειται για μια καθαρή πηγή πρωτεΐνης.

Εάν λοιπόν ψάχνετε για ένα υγιεινό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμο που μαγειρεύεται εύκολα και μπορείτε να το βρείτε παντού, μην ψάχνετε άλλο. Τα αυγά μπορούν να γίνουν το απολαυστικότερο σνακ, αποτελώντας μέρος μιας υγιεινής, αλλά πάνω από όλα ισορροπημένης διατροφής.

Τα αυγά περιέχουν 11 βασικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, D, E, B12, B2, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, σεληνίου, χολίνης και φυλλικού οξέος. Με επιπλέον θρεπτικά αντιοξειδωτικά τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη. Είναι επίσης μια φυσική πηγή Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητα για την προστασία από καρδιακές παθήσεις, φλεγμονώδεις νόσους και αυτοάνοσα νοσήματα που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια. Τα Ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχουν τα αυγά, βοηθούν στο να διατηρούν τα μάτια σας υγιή και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός βρέφους. Γι’ αυτό άλλωστε οι παιδίατροι το εντάσσουν και στις πρώτες του στέρεες τροφές.

Τα ασπράδια αυγών περιέχουν επίσης σελήνιο που προστατεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι κρόκοι αυγών είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D και αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψή της. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα και για την ισχυροποίηση των οστών και των μυών. Είναι η τέλεια πηγή πρωτεΐνης. Τα αυγά περιέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

Μάλιστα ένα αυγό περιέχει αμινοξέα στις ακριβείς αναλογίες που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για τον σχηματισμό των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος και των οργάνων. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ