Richard Quinn: Ο σχεδιαστής των χαρούμενων ανατροπών – Είναι «αλλεργικός» στις παραδοσιακές γραμμές (φώτο)

Εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου 

Μετά την ταινία της περυσινής σεζόν με τη Lila Moss και τις γάτες από λάτεξ ο Richard Quinn ξαναγύρισε. Και περιγράφει την επιστροφή του στην πασαρέλα ως «ανανέωση». Ο σχεδιαστής με έδρα το Peckham βλέπει τις συλλογές του ως κεφάλαια στο ταξίδι του. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 είναι ένα υπέροχο μίγμα της αισθητικής του Richard Quinn με μερικές συναρπαστικές ανατροπές.

«Η περασμένη σεζόν ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου», λέει ο Quinn. Φυσικά αναφέρεται στην προσπάθεια να ανεβάσει μια μίνι υπερπαραγωγή. «Αυτή η περίοδος είναι η ηρεμία μετά από μια πολύ έντονη νύχτα ή η νηνεμία μετά από μια καταιγίδα». Ο καθαρός ουρανός, βέβαια, αποκτά διαφορετικό νόημα στον κόσμο του Quinn. «Υπάρχουν πολλά μπλοκ χρώματα», παραδέχεται. «Και φέρνουμε τα καθημερινά ρούχα σε μια νέα σφαίρα».

Η δήλωση ότι είναι αλλεργικός στις παραδοσιακές γραμμές εξακολουθεί να ισχύει. Η επίδειξή του στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο συνδύασε παράσταση και έξοδο για ποτό. Τα φορέματα της φετινής σεζόν -οι κεντρικοί πυλώνες της μάρκας του- είναι ανατρεπτικά. Με υφάσματα τεντωμένα στον κορμό χρησιμοποίησε τεχνικές ντράπινγκ εμπνευσμένες από τη ραπτική. «Ενδιαφέρομαι να καλύψω το σώμα, και να δημιουργήσω ένταση και συγκεκριμένες διαθέσεις με το Latex και τέτοια πράγματα».

Το Denim ξεπροβάλλει αυτή τη σεζόν, αλλά παραδόξως τα offbeat τζιν δεν είναι τα πιο outré παντελόνια στην προσφορά. «Στην κρεμάστρα, μερικά φαίνονται περίπου 2 μέτρα. Μετά φοριούνται πάνω στο σώμα και αλλάζουν εντελώς τη σιλουέτα του ποδιού». Διανύουμε μια εποχή όπου η δημοτικότητα της μόδας second skin συνεχίζει να αυξάνεται. Είναι θέμα χρόνου να δούμε διασημότητες να γλιστρούν μέσα σε αυτά τα ελαστικά σχέδια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ