Καιρός: Η πορεία του Μεσογειακού Κυκλώνα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα ''χτυπήσει''

Έχει το όνομα "Νέαρχος"... 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Μεσογειακός Κυκλώνας "Νέαρχος" που σχηματίστηκε χθές 28 Οκτωβρίου στην Κεντρική Μεσόγειο, σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σικελίας όπως διακρίνεται απο την δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που λάβαμε και επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (Εικόνα 1).

 

 

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά ο "Νέαρχος" αναμένεται προς τις μεσημβρινές ώρες να πλησιάσει περαιτέρω τις ακτές της Σικελίας η οποία και θα επηρεαστεί από θυελλώδεις ανέμους,υψηλό κυματισμό στις ακτές ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη θέση του "Νέαρχου" το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 όπου οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν στη Σικελία και τη Καλαβρία.
 

Στη χώρα μας αναμένουμε τοπικές βροχές στη Κρήτη. 

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο μεσογειακός κυκλώνας δοκιμάζει τις αντοχές των μετεωρολόγων 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Ο Μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας (πρώτος χάρτης - εικόνα Μετεωρολογικού δορυφόρου). Θα στροβιλιστεί στην αυτή περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των Μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των Μετεωρολόγων.

Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.

Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα (δεύτερος χάρτης).

Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς.

Παραμείνετε διαρκώς ενημερωμένοι δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή!!!

Καλό απόγευμα σε όλες και σε όλους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ