Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Υποφέρετε από stress; Ιδού 4 αποτελεσματικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση του άγχους – Συνδυάστε τις για ακόμα βαθύτερο αίσθημα χαλάρωσης

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος αποτελεσματικά

Εάν το άγχος είναι ένα τακτικό μέρος της ζωής σας, είναι σημαντικό να βρείτε στρατηγικές θεραπείας που θα σας βοηθήσουν να το κρατήσετε υπό έλεγχο. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όπως η ψυχοθεραπεία και ο διαλογισμός, ή η αλλαγή στη διατροφή σας κα. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, είναι πάντα χρήσιμο να συζητάτε διαθέσιμες λύσεις με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Μπορεί να σας προτείνει κάτι που δεν είχατε σκεφτεί πριν.

• Προσδιορίστε και μάθετε να διαχειρίζεστε αυτό που σας κάνει trigger

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα ερεθίσματα μόνοι σας ή με έναν θεραπευτή. Μερικές φορές μπορεί να είναι εμφανή, όπως η καφεΐνη, η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα. Άλλες φορές μπορεί να είναι λιγότερο εμφανή. Μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως οικονομικές καταστάσεις ή συνθήκες που σχετίζονται με την εργασία, μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μέχρι να δρομολογηθούν. Όταν καταλάβετε το ερέθισμά σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτό, αν μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε, η χρήση άλλων τεχνικών αντιμετώπισης μπορεί να βοηθήσει.

• Υιοθετήστε τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT)

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και αντίδρασης σε καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τρόπους για να αλλάξετε τα μοτίβα αρνητικών σκέψεων και συμπεριφορών προτού αυτά πυροδοτηθούν.

• Κάντε έναν καθημερινό διαλογισμό

Αν και αυτό χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να γίνει με επιτυχία, ο ενσυνείδητος διαλογισμός, όταν γίνεται τακτικά, μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να απορρίπτει τις ανήσυχες σκέψεις όταν προκύπτουν. Εάν το να κάθεστε ακίνητοι και να συγκεντρωθείτε είναι δύσκολο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με γιόγκα.

• Δοκιμάστε συμπληρώματα ή αλλάξτε τη διατροφή σας

Η αλλαγή της διατροφής ή η λήψη συμπληρωμάτων είναι σίγουρα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα συμπληρώματα ή θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

Αυτά περιλαμβάνουν:

• λεμονόχορτο

• ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

• πράσινο τσάι

• βαλεριάνα

• μαύρη σοκολάτα (με μέτρο)

 

Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι εάν παίρνετε άλλα φάρμακα, συνίσταται να συζητήσετε την πρόθεσή σας να δοκιμάσετε άλλα φυτικά φάρμακα με το γιατρό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ