Οι πριγκίπισσες Mary & Marie της Δανίας με crepe de chine παντελόνα η μια, βελούδινο κοστούμι η άλλη - τα μπλε των συζύγων τους (φωτό)

Στο δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα Margethe

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Frederik της Δανίας και η σύζυγός του πριγκίπισσα Mary βρέθηκαν στη συναυλία και το δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα Margrethe, προς τιμήν της κινηματογραφικής βιομηχανίας, στο Κάστρο Fredensborg.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο μικρότερος γιος της βασίλισσας πρίγκιπας Joachim με την γυναίκα του πριγκίπισσα Marie.

Για την περίσταση η σύζυγος του διαδόχου επέλεξε να φορέσει ένα crepe de chine Jumpsuit από τα Maxmara. Το πάνω μέρος ήταν λαμπερό με έναν φιόγκο στην μέση, ενώ το σύνολο κατέληγε σε μια όμορφη παντελόνα.

Instagram/detdanskekongehus/? Keld Navntoft, Ritzau Scanpix og Jesper Sunesen, ALLER FOTO OG VIDEO ©️

Κρατούσε παράλληλα ένα  Bottega Veneta clutch, ενώ είχε ολοκληρώσει το look της με γόβες από τον Gianvito Rossi.

Ο μεγάλος γιος της βασίλισσας από πλευράς του ήταν ντυμένος στα μπλε, όπως άλλωστε και ο αδελφός του, φορώντας ένα κοστούμι συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο και μαύρο παπιγιόν.

Κομψή ήταν όμως και η πριγκίπισσα Marie που επέλεξε το βελούδο. Μάλιστα ήταν ασορτί με τον σύζυγό της αφού και εκείνος έβαλε κοστούμι σε ανάλογο ύφασμα. 

Ειδικότερα η Marie επέλεξε ένα σκούρο χρώμα το οποίο φώτησε με μια διαμαντένια καρφίτσα, λαμπερές Michael Kors γόβες και επίσης διαμαντένια Christine Hvelplund σκουλαρίκια.

Instagram/detdanskekongehus/? Keld Navntoft, Ritzau Scanpix og Jesper Sunesen, ALLER FOTO OG VIDEO ©️

Ο σύζυγός της από πλευράς του ακολούθησε την τάση που θέλει το τελευταίο διάστημα τους άνδρες να φορούν βελούδινα κοστούμια (βλ Ντάνιελ Κρεγκ στην πρεμιέρα του James Bond και πρίγκιπα Ουίλιαμ). Ειδικότερα έβαλε ένα σκούρο μπλε, βελούδινο σακάκι συνδυασμένο με ένα ανοιχτόχρψμο πουκάμισο με χρυσά κουμπιά και μαύρο παπιγιόν.

όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση που έχει γίνει στο επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram: «Οι συναυλίες του Fredensborg είναι μια παράδοση στον Βασιλικό Οίκο της Δανίας για περισσότερα από 20 χρόνια, και το βράδυ της Τρίτης βασίλισσα είχε προσκαλέσει εκπροσώπους από την κινηματογραφική βιομηχανία, στο Κάστρο της Βόρειας Ζηλανδίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας στο βελάκι στα δεξιά

Η Δανία είναι μια ισχυρή  χώρα όσον αφορά τον κινηματογράφο, με περήφανες παραδόσεις. Ήδη το 1896, οι κάτοικοι της Κοπεγχάγης έζησαν την πρώτη προβολή ταινιών σε δανικό έδαφος και τον επόμενο χρόνο, ο μεταγενέστερος φωτογράφος της βασιλικής αυλής, Peter Elfeldt, ξεκίνησε την παραγωγή ενός μεγάλου αριθμού δανικών βωβών ταινιών για την καθημερινή ζωή και τα μεγάλα δημόσια γεγονότα. Έκτοτε, όματα όπως οι Ole Olsen, Benjamin Christensen, Asta Nielsen και George Schnéevoigt εξασφάλισαν στη Δανία έναν σημαντικό ρόλο στην κινηματογραφική ιστορία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ