Άκης Πετρετζίκης: Πανεύκολη Πίτσα express καρμπονάρα - Για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας

Έχετε καλεσμένους ; Πρέπει να τους φτιάξετε αυτή την πίτσα. 

Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 ml γάλα, 3,5%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για την πίτσα

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 300 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon, κονσέρβα
  • 6 φέτες μπέικον

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί και να ψηθεί το ρου.
  • Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για την πίτσα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Ακουμπάμε τις 4 φέτες ψωμί για τοστ στον πάγκο εργασίας, απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω τις μισές φέτες μπέικον.
  • Καλύπτουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί για τόστ δημιουργώντας 4 τοστ.
  • Κόβουμε διαγώνια τα τοστ και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, για να δημιουργήσουμε μια στρογγυλή βάση για πίτσα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών, τα μανιτάρια και το μπέικον.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ