Ο Elon Musk έβγαλε 36,2 δισ δολάρια σε μια ημέρα: Πόσο αξίζει πλέον η Tesla; - 1 τρισεκατομμύριο παρακαλώ! (φωτό)

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους μεγαδισεκατομμυριούχους συναδέλφους του!

Η προσωπική περιουσία του Elon Musk αυξήθηκε κατά 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, ένα ποσό που ο  διευθύνων σύμβουλος της Tesla κατόρθωσε να κερδίσει μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ο λόγος ήταν ότι ο κολοσσός ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz αναμένεται να δημιουργήσει ένα πράσινο στόλο με 100.000 νέα οχήματα Tesla, μια είδηση που εκτόξευσε την μετοχή της εταιρείας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Είναι το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, επισκιάζοντας την αύξηση των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Κινέζου μεγιστάνα Zhong Shanshan πέρυσι, όταν η εταιρεία εμφιαλωμένου νερού του, Nongfu Spring Co., εισήλθε στο χρηματιστήριο. Η καθαρή περιουσία του Musk, ύψους 288,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι τώρα μεγαλύτερη από την αγοραία αξία της Exxon Mobil Corp. ή Nike Inc, αναφέρει το moneyweb.co..za.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 13% μετά την είδηση ​​της παραγγελίας της Hertz, ωθώντας την χρηματιστηριακή της αξία στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Περίπου τα δύο τρίτα της καθαρής αξίας του Musk συνδέονται άμεσα με μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της οποίας είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος.

Ο Musk απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους μεγαδισεκατομμυριούχους συναδέλφους του, όσον αφορά το μέγεθος της περιουσίας του. Ο Jeff Bezos της Amazon.com Inc. κατατάσσεται δεύτερος με 192,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

Το εκπληκτικό άλμα πλούτου του Musk έρχεται καθώς οι Δημοκρατικοί, με την υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καταρτίζουν ένα σχέδιο για τη φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κερδών των πολύ πλουσιότερων Αμερικανών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, Ρον Γουάιντεν, Δημοκρατικός του Όρεγκον, καθορίζει τον λεγόμενο φόρο εισοδήματος των δισεκατομμυριούχων, ο οποίος θα απευθύνεται σε όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ή τρία συνεχόμενα έτη εισοδήματος 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο.

Η βασισμένη σε μετοχές φύση της περιουσίας του Musk του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια και να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ έχει λίγα ρευστά περιουσιακά στοιχεία.  Δεν παίρνει μισθό από την Tesla και μέρος του μεριδίου του δεσμεύεται ως εγγύηση για προσωπικά δάνεια, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ