Ντίνα Νικολάου: Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες - κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί!

Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
120 ml γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. κακάο άγλυκο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light, Arla
200 γρ. ζάχαρη
120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
2 μπανάνες
10 φράουλες

Για την επικάλυψη

200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
80 γρ. Σοκολάτα λευκή

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

ΒΗΜΑ 2 Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

ΒΗΜΑ 3 Αδειάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω το κέικ για 55 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς (μέσα στη φόρμα).

ΒΗΜΑ 4 Για τη γέμιση: Χτυπάω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

ΒΗΜΑ 5 Για τη συναρμολόγηση: Παίρνω ένα ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνω περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κέικ, και χαράζω βαθιά χωρίς να πατήσει το μαχαίρι μέχρι τη φόρμα. Επαναλαμβάνω το βαθύ χάραγμα και γύρω από την τρύπα της φόρμας αφήνοντας 1 εκατοστό κέικ γύρω από την τρύπα. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζω το εσωτερικό του κέικ και το μεταφέρω σε ένα μπολ.

ΒΗΜΑ 6 Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. «Κολλάω» τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ που υπάρχει στη φόρμα. Αδειάζω την κρέμα της γέμισης και πιέζω τις φράουλες επάνω στην κρέμα.

ΒΗΜΑ 7 Τρίβω με τα δάχτυλά μου τα ψίχουλα που έχω κρατήσει στο μπολ και τα σκορπίζω επάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρά με τις παλάμες μου. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΒΗΜΑ 8 Βάζω την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 9 Βγάζω το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με την σάλτσα σοκολάτας. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα και διακοσμώ με γραμμές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηρούνι).

ΒΗΜΑ 10 Κόβω το κέικ και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ